Tgrt Haber
25 Ocak 2022 00:17

İstanbul'da ulaşıma kar engeli! Metro ve metrobüs saatleri uzatıldı

İstanbul'da etkili olan kar yağışı kara ve hava yolu ulaşımına darbe vurdu. Akşam saatlerinde pek çok kişi trafikte mahsur kalınca evine yürüyerek gitmeye çalıştı. Kar nedeniyle otogardaki otobüs seferleri ile İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar sabaha kadar ertelenirken, metro ve Marmaray seferlerinin ise saati uzatıldı.

İstanbul'da ulaşıma kar engeli! Metro ve metrobüs saatleri uzatıldı
metro,,havalimanı,,marmaray,,otogar,

Şehir içinde karayollarında uzun kuyruklar oluşurken, araçlar karla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

OTOGAR SEFERLERİ ERTELENDİ

Esenler, Harem ve cep otogarlarındaki çıkışların yarın saat 08.00'e kadar durdurulduğunu kaydetti.

Silivri'de de kar yağışı tipi şeklinde devam ederken, ilçedeki birçok fabrika saat 16.00 itibarıyla mesailerini sonlandırdı. TEM otoyolunda Edirne-İstanbul istikametinin trafiğe kapatılması nedeniyle yola çıkan tırlar ve araçlar Kınalı mevkisinde dinlenme tesislerinde bekletiliyorlar.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SEFERLER DURDU

Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul Havalimanına inemeyen uçaklar Tekirdağ Çorlu ve Atatürk Havalimanına yönlendirildi. Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlarını yarın saat 04.00'e kadar durdurma kararı aldı.

Seferleri durdurma kararı alınmasının ardından İstanbul Havalimanı'nda bazı yolcular terminalden ayrılırken, bazı yolcular ise havalimanında kalmayı tercih etti.

İstanbul'da ulaşıma kar engeli! Metro ve metrobüs saatleri uzatıldı

TERMİNALDE YOĞUNLUK

Havalimanına giden yolların olumsuz hava koşullarından dolayı kapanması nedeniyle terminalde kalan yolcular, hava yolu şirketlerinin bilet satış ofisleri, kontuar ve danışma noktaları önünde yoğunluk oluşturdu. Bazı yolcuların koltuklarda dinlendikleri ya da uyudukları görüldü. Normal zamanlarda yoğunluk yaşanan pasaport noktalarının ise bu sefer boş olduğu gözlendi.

İstanbul'da ulaşıma kar engeli! Metro ve metrobüs saatleri uzatıldı

SABİHA GÖKÇEN'DE UÇUŞLAR SÜRÜYOR

İstanbul'da olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle seferlerin yüzde 15 azaltıldığı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçuşlar devam ediyor. Sabiha Gökçen'de yurt içi ve yurt dışı uçuşlar seyrekleştirilerek sürüyor.

Yapılan yüzde 15'lik uçuş azaltılması nedeniyle seferleri iptal edilen yolcular, bilet değişikliği nedeniyle havayolu şirketlerinin önünde zaman zaman yoğunluk oluşturuyor. İşlemleri tamamlanan yolcular, havalimanından otobüslerle kalacakları otellere gönderiliyor.

METRO VE MARMARAY SEFERLERİ UZATILDI

İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle toplu taşıma seferlerinde yoğunluk meydana geldi. Vatandaşların mağdur olmaması amacıyla metro ve Marmaray seferleri saat 02.00'ye kadar uzatıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabında yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışının kent trafiğini olumsuz etkilemesi nedeniyle Marmaray seferleri saat 02.00’ye kadar uzatılmıştır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...