Tgrt Haber
19 Ekim 2019 08:56

İstanbul'da ulaşıma sis engeli

İstanbul'da yoğun sis nedeniyle deniz ulaşımında aksama yaşanıyor. Kadıköy - Eminönü, Kadıköy - Beşiktaş, Kadıköy - Karaköy deniz ulaşımı seferleri iptal edildi.

İstanbul'da ulaşıma sis engeli
istanbul,sis,deniz ulaşımı

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabahın erken saatlerinde etkisini sürdürüyor. Sis nedeniyle Kadıköy - Eminönü, Kadıköy - Beşiktaş, Kadıköy - Karaköy deniz ulaşımı seferleri iptal edildi.

Motor seferlerini kullandılar

Sis nedeniyle görüş mesafesi azalırken, vapur seferleri de iptal edildi. İşe gitmek için yola çıkan vatandaşlar motor seferlerini kullandı. Üsküdar’da bulunan motor iskelesinin önünde yoğunluk oluştu.

İstanbul'da ulaşıma sis engeli

Öte yandan, sis nedeniyle Kız Kulesi de görünmez hale geldi.

Köprülerde sisde kayboldu

Gece boyunca etkili olan ve sabah saatlerinde etkisini sürdüren sis hayatı olumsuz yönde etkilerken, İstanbul Boğazı’nda yoğunlaşan sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tamamen kayboldu.

İstanbul'da ulaşıma sis engeli

Görüş mesafesi bazı yerlerde 50 metreye kadar düştüğü gözlendi.

İstanbul'da ulaşıma sis engeli

Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı

Çanakkale Boğazı'nda yaşanan sis sebebiyle deniz ulaşımında aksamalar yaşandı. Görüş mesafesinin düşmesi deniz ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi yetkilileri, boğazı saat 02.15 itibariyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapattı.

İstanbul'da ulaşıma sis engeli

Ayrıca telsizle gemi kaptanları bilgilendirildi. Boğaza giremeyen gemiler demir bölgelerinde beklemeye başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...