Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2015 16:04

İstanbul’da uyuşturucu operasyonları! Tam 104 kilo

İstanbul'da son 3 günde zehir tacirlerine yönelik düzenlenen 4 farklı operasyonda farklı türlerde toplam 104 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlarda aralarında yabancı uyruklu şahısların da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da uyuşturucu operasyonları! Tam 104 kilo
İstanbul, uyuşturucu,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekipleri, son 3 gün içinde İstanbul’da zehir tacirlerine yönelik 4 farklı operasyon düzenledi. Farklı türlerde toplam 104 uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonlarda aralarında yabancı uyruklu erkek ve kadın şahısların da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Bakırköy’de önceden belirlenen bir adrese yapılan operasyon anı ve uyuşturucu imalathanesi olarak kullanılan adreste yapılan aramalar polis kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde polisin yaptığı aramalar, ele geçirilen uyuşturucular, uyuşturucu yapımında kullanılan düzenekler ve üretilen uyuşturucuların içi oyularak içine uyuşturucu yerleştirilen bir kitap görülüyor.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekipleri, 20 Ekim’de Başakşehir’de düzenlediği operasyonda 9 kilo 112 gram eroin, 29 gram afyon sakızı, 1 mikser, 2 yemek kaşığı, 1 meyve bıçağı, 10 şeffaf poşet, 1 alüminyum tepsi ve 2 hassas terazi ele geçirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 43 yaşındaki C.Ç. ve 44 yaşındaki A.K. isimli şahısların çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığı bildirildi.
Polis ekipleri, 21 Ekim’de Şişli’de düzenledikleri başka bir operasyonda 1 kilo 18 gram kokain, 1 kilo 395 gram eroin, 7 gram esrar, 1 kilo 96 gram gelen uyuşturucu maddelerin çoğaltılmasında kullanılan katkı maddesi ve 1 hassas terazi ele geçirdi. Olayla ilgili uyuşturucuyu, iç çamaşırlarında saklayarak Türkiye’ye getiren 31 yaşındaki O.C.O., 28 yaşındaki M.T.O. ve 31 yaşındaki O.P.O. isimli 3 kadın gözaltına alındı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekiplerinin operasyon adreslerinden biri de Bakırköy Zeytinlik Mahallesi'nde uyuşturucu imalathanesi olarak kullanılan ve yabancı uyruklu şahısların ikamet ettiği bir evdi. Polis ekipleri, 21 Ekim’de düzenlediği operasyonda 2 kilo 50 gram metamfetamin, 3 gram taş kokain, 43 kilo 950 gram toz kimyasal madde, 30 kilo sıvı kimyasal madde, 1 pres makine, 1 mikser, cam tüpler, 1 terazi, 1 tabanca, 54 fişek ele geçirdi.
Operasyonda İran uyruklu 36 yaşındaki erkek A.R.B.M. isimli şahıs ve Türk vatandaşı 27 yaşındaki erkek T.B. ile 32 yaşındaki erkek A.H.Y. isimli şahıslar gözaltına alındı.
Öte yandan polis ekiplerinin 22 Ekim’de Gaziosmanpaşa, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 43 paket halinde 45 kilo 215 gram toz esrar ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyonda A.O. isimli kadın ve A.U. ile S.H. isimli erkek şahıslar gözaltına alındı.
Şüpheli şahısların emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...