Tgrt Haber
06 Haziran 2014 12:04

İstanbul'da yağış alarmı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, özellikle Anadolu yakasında beklenen şiddetli yağış nedeniyle alarma geçerek, bütün birimlerini uyardı.

İstanbul'da yağış alarmı
istanbul, yağış, yağmur, sağanak yağış, istanbul'da yağış alarmı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), özellikle Anadolu yakasında beklenen şiddetli yağış nedeniyle alarma geçerek, bütün birimleri uyardı.  Belediyeden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Anadolu yakasının şiddetli yağışın etkisi altına gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.
Yağış nedeniyle alarma geçen AKOM'un, bütün birimleri uyardığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Gök gürültülü sağanak yağmur öncesinde kısa süreli dolu yağışı da beklenirken, yağmurun bir saate kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar dere yataklarına yakın yerleşim yerleri ile kod seviyesinin altında kalan alt geçitler, bodrum-giriş katları gibi kritik noktalarda etkili olacağından tedbir alınması gerekmektedir. Metrekareye 40 kilogram yağış düşeceği öngörülüyor. İtfaiye Anadolu Bölgesi'nde 28 Grup Amirliği'nde 179 araç 379 personel, İSKİ 120 personel 76 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 94 personel 55 araç ile olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor." Açıklamada, meteorolojinin tahminlerine göre yağışın, Şile, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye bölgelerinde etkili olacağı, öğleden sonra Avrupa yakasına da geçebileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...