Tgrt Haber
18 May 2022 18:55 - Güncelleme : 18 May 2022 20:15

İstanbul’da yağmurla birlikte trafikte yoğunluk yüzde 85’e ulaştı

İstanbul'da beklenen yağış trafiği felç etti. Trafikte yoğunluğu tavan yaptı. İBB trafik yoğunluk haritasına göre saat 19:00'da yüzde 90'a çıkan trafik yoğunluğu saat 19:50 itibariyle %83 olarak aktarıldı. İstanbul Valiliği ve AKOM da kuvvetli yağışla ilgili açıklama yaptı. Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre Marmara'nın kuzey ve batısı ile Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklıkların 4 ila 10 derece azalacak.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağış trafiği felç etti.
İstanbul,trafik
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağış trafiği felç etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağış uyarısı sonrası saat 16.00 sıralarında İstanbul’da yağmur ve şiddetli rüzgar etkili olmaya başladı. İlerleyen saatlerde etkisini arttırması beklenen yağışlarla birlikte D-100 karayolu üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

İş çıkışı araçlarıyla yola çıkan sürücülerin oluşturduğu yoğunluk sonrası Kadıköy D-100 karayolu üzerinde trafik yer yer durma noktasına geldi. Yoğunluk saat 18.00 itibariyle yüzde 85 olarak ölçümlendi.

SICAKLIK 8 DERECE DÜŞECEK

AKOM tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da güneyli yönlerden hafif esen rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ve 40 ila 75 kilometre saat hıza ulaşmasının beklendiği bildirilmişti.

Açıklamada sıcaklığın 5 ila 8 derece azalarak, bahar değerlerine gerileyeceği, il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin edildiği kaydedildi.

İstanbul’da yağmurla birlikte trafikte yoğunluk yüzde 85’e ulaştı

ETKİSİNİ YARIN KAYBEDECEK

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların 19 Mayıs'ta (yarın) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi. 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...