Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Mart 2016 09:20

İstanbul'da yeni teleferik hattı için onay geldi

Hat üç duraktan meydana gelecek. Eyüp bölgesinde yer alacak hattın ihalesi 18 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul'da yeni teleferik hattı için onay geldi
istanbul,teleferik,

Söz konusu teleferik hattı Eyüp durağından başlayacak ardından Pierre Loti durağının ardından diğer yapılacak MiniaTürk Teleferik hattına geçiş yapacak. 
Söz konusu teleferik projesi 420 takvim gününde tamamlacak.
Bitiş noktası olan MiniaTürk'te yapılacak hat ise Alibeyköy ve Vialand duraklarından meydana gelecek.
2 kilometrelik teleferik hattının toplam yolculuk süresi ise 6,5 dakika olacak. Eyüp teleferik hattı ise Alibeyköy Eminönü raylı sistem hattıyla entegre olacak.
Bu hat içinde 18 durak yer alacak. Bu duraklar Eminönü, Haliç, Cibali, Fener, Balat, Feshane, Eyüp Teleferik, Devlet Hastanesi, Silahtarağa Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro, Cep Otagarı, Eyüp, Belediye, Demirkapı, Bayrampaşa, Meydan olarak belirlenirken bu hat hakkında henüz net bir başlangıç tarihi belli olmasa da 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.İhaleye konu teleferik hattına bağlanacak Miniatürk Vialand teleferik hattı Miniatürk, Alibeyköy, İstanbul Caddesi, Vialand duraklarından 4 dakikada geçecek ve 3,5 kilometre uzunluğunda olacak.
MECİDİYEKÖY ÇAMLICA TELEFERİK HATT
Saatte 6 bin yolcuyu Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na taşıyacak olan Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattına belediyeden onay geldi.
Boğaz trafiğini de rahatlatacak Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattında çalışmalar 2016 yılında başlayacak. 10 kilometrelik Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı toplam 6 istasyondan oluşacak.
32 kişilik kabinlerden oluşan Mecidiyeköy Çamlıca teleferik hattı ile yolculuk süresi 22 dakikaya inecek.
2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın twitter adresinden duyurduğu proje önümüzdeki dönem projelerin içinde yer alıyor.
Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı istasyonları ise ; Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Altunizade, Büyük Çamlıca, Küçük Çamlıca, Cami'den oluşuyor.
Söz konusu teleferik hattının animasyon görüntüleri de yayınlandı.
Mecidiyeköy Çamlıca teleferik hattı dışında yakın zamanda planlanan Beykoz - Karlıtepe Arası ve Beykoz Çayırı - Hz. Yuşa Tepesi arası teleferik hattı da bulunuyor.
Megakent için hazırlanan bütçede yüzde 44,7'lik kısım 5 milyar 510 milyon 66 bin lirası ulaşıma ayrılmış duruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...