Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2015 08:55

İstanbul'daki iki infazın da tetikçisi aynı mı?

Nişantaşı ve İstinye'deki kanlı mafya hesaplaşmalarını aynı kişinin işlemiş olacağı iddia ediliyor. Polis keşif yapan iki kadını arıyor.

İstanbul'daki iki infazın da tetikçisi aynı mı?
istanbul, nişantaşı, istinye, cinayet, mafya, kanlı hesaplaşma, infaz,

İstanbul ve Hollanda'da art arda gelen uyuşturucu cinayetleri için iki ülke polisi işbirliği başlattı. 24 Aralık'ta İstinye'de bir Bentley otomobilde Ali Ekber Akgün'ün, Nişantaşı'nda ise Vedat Şahin ve korumasının öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında Amsterdam'a giden 2 Türk polis şefi, Hollanda polisiyle bilgi alışverişinde bulundu.Uyuşturucu hesaplaşması olduğu düşünülen cinayetlerle ilgili, Hollanda yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Dino Soerel'den ünlü bir Türk uyuşturucu baronuna kadar uzanan birçok ismin bağlantısı sorgulanıyor. İstanbul polisi, Hollandalı Soerel ile bu Türk baronun ortak çalıştığı ihtimali üzerinde duruyor. Soerel tarafından ölüm emri verilen 30 kişilik bir Türkiye listesi olduğu iddia edilirken, polis, listedeki isimleri araştırıyor.
AKGÜN LISTEDE MIYDI?
Karmaşık cinayetleri anlamak için geçmişe bakmak gerek. Hollanda polisinin Türk polisine verdiği bilgiye göre, Akgün gençliğinde Amsterdam'da Türkiyemspor Kulübü'nde futbol oynarken uyuşturucu piyasasına girdi. 2005'te yeraltı dünyasından Kees Houtman'ın, 2006'da da Thomas Van Der Bijl'in öldürülmesinde azmettirici olarak Akgün'ün ismi öne çıktı. Bu arada Akgün ile Hollandalı Dino Soerel'in çetesi arasında husumet oluştu. Sebebi, Akgün'ün Soerel ile uyuşturucu parası anlaşmazlığına düşmesi olarak açıklandı. 2012 yılında Hollanda'daki cezaevinden tahliye olan Akgün, iddiaya göre Türk uyuşturucu baronlarıyla irtibat halindeki Soerel'in ölüm listesine girmişti.
KADINLAR KEŞİF YAPMIŞ
Türk polisi de Hollandalı Dino Soerel'in bir Türk baronla bağlantılarına yoğunlaştı. Dikkatler, bu ikilinin, birlikte hareket ettiklerinden kuşkulanılan Akgün ve Şahin ile uyuşturucu trafiğinin kontrolü konusunda çatışma içinde olabileceği ihtimaline odaklandı. Bir yandan da İstanbul'daki araştırmalarda Nişantaşı'ndaki Şahin cinayetine ilişkin ilginç detaylara ulaşıldı. Detaylar, Şahin cinayeti ile İstinye'deki Akgün cinayetinin birbirleriyle alakalı olabileceğine işaret ediyordu. Polise göre, Hollanda mafyası, İstanbul'da gerçekleştirilen 2 infaz için de aracılar yoluyla tetikçi buldu. Saldırılar öncesindeki keşifler içinse kadınlar tercih edildi. Özellikle Vedat Şahin cinayetinin öncesinde 2 kadının keşif yaptığı belirlendi. 2 kadının yanı sıra, 4 şüpheli daha tespit edildi.
TEK DOSYADA BİRLEŞTİRİLEBİLİR
Polis birbirinden ayrı gibi görünen Akgün ve Şahin cinayetlerinin aynı kişiler tarafından işlenmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. İki dosyanın birleştirilerek Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderilmesi bekleniyor.
İHBARLAR İNCELENİYOR
Cinayetlerin kıvılcımı olarak 2 önemli ihbar üzerinde duruluyor. Birincisi, Haziran 2014'te Avrupa'ya sokulmaya çalışılan 2 ton uyuşturucunun Yunanistan'da yakalanması. Polis uyuşturucunun bir Türk barona ait olduğunu belirtmiş ama isim açıklamamıştı. İkinci olay, Temmuz 2014'te 113 kilo uyuşturucunun Edirne Sınır Kapısı'nda ele geçirilmesi. Uyuşturucuların Soerel ile Türk baron arasındaki trafiğe ait olduğu, polisin üzerinde durduğu konu. Öte yandan, Akgün ve Şahin'in öldürülmesinden 2 gün sonra, 26 Aralık 2014'te yine bir ihbar üzerine Rotterdam Limanı'nda 230 kilogram uyuşturucunun ele geçirilmesi de polisin incelemesi altında.
AMSTERDAM İSTANBUL ÜÇGENİ
Organize suç örgütlerinin hesaplaşmasında Hollanda'da son olarak 2 saldırı yaşandı. 31 Aralık 2014 tarihinde yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Nico V.'nin Zwaag kentindeki lüks villasına molotofkokteyli atıldı. Nico V. tamamen yanan villadan sağ kurtuldu. Aynı gün Okan Fidan, Amsterdam'da silahlı saldırıyla öldürüldü. 2 Türk polis şefine bilgi veren Hollanda polisi, uyuşturucu savaşlarında Amsterdam, Rotterdam ve İstanbul üçgenine dikkat çekti ve bir hesaplaşma yaşanıyor olabileceğini vurguladı. Hollanda polisinin verdiği bilgilere göre Şahin ile grubu Rotterdam piyasasında, Akgün ise Amsterdam piyasasında etkiliydi. (Habertürk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...