Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2020 10:26

İstanbulkart HES kodu eşleştirme / İstanbulkart HES kodu nasıl eşleştirilir

Sağlık Bakanlığı tarafından şehir içi ulaşım araçları için kullanılan kartların, HES kodu ile eşleştirilmesi uygulaması İstanbul'da başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygulamanın İstanbulkart'a uygun hale getirilmesi için harekete geçildi. Peki İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır, İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi ne zaman başlayacak?

İstanbulkart HES kodu eşleştirme / İstanbulkart HES kodu nasıl eşleştirilir
stanbulkart HES kodu,İstanbulkart HES kodu nasıl eşleştirilir,İstanbulkart HES kodu eşleştirme,İstanbulkart HES kodu eşleştirme link,İstanbulkart HES kodu eşleştirme son tarih,İstanbulkart,HES kodu

Koronavirüs önlemleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından şehiriçi ulaşım kartlarının HES kodu ile eşleştirilmesi uygulaması yaygınlaştırılıyor. İstanbul da uygulamanın gerçekleştirileceği illerden biri olacak. Peki İstanbulkart HES kodu nasıl eşleştirilir?

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRMESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR

İBB iştiraklerinden BELBİM ile Sağlık Bakanlığı ortak çalışması ile İstanbulKart korona virüs tanısı konmuş veya temas riskli grubunda bulunan vatandaşların toplu taşımaları kullanmamasını hedefliyor.

Bu eşleştirmeyle hasta veya temaslı vatandaşların bilgileri Sağlık Bakanlığı tarafından İBB’ye iletilecek. Böylece otomatik olarak bu gruptakilerin İstanbulKart’ı askıya alınmış olacak ve toplu ulaşımda kullanılmayacak. HES kodu eşleştirmesi için belirlenen son tarih ise 15 Ocak 2021. İstanbulKart kullanıcılarının, 15 Ocak’a kadar kartlarını HES kodları ile eşleştirmesi gerekiyor.

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRMESİ NASIL YAPILIR

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz.

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİR

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre, tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılmaktadır. Covid-19 tanılı hastaların, taşıyıcıların veya bu kişilerle temasta olanların toplu ulaşım kullanımı geçici olarak engellenecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...