Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 18:35 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 23:47

İstanbullular dikkat! AKOM uyardı: Sağanak ani vuracak

Meteoroloji'nin İstanbul'da beklenen sağanak yağmur yağışı uyarısının ardından AKOM'dan da kritik bir uyarı geldi. Kentte beklenen yağışın yarından başlayıp cumartesi gününe kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Ayrıca yağış anında kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun da perşembe akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
İstanbullular dikkat! AKOM uyardı: Sağanak ani vuracak
sağanak,AKOM,İstanbul,yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Afet Koordinasyon Merkezi'nden de (AKOM) kent için sağanak uyarısında bulunuldu. AKOM'um uyarısında kentte beklenen beklenen sağanak yağmur yağışı çarşamba (yarın) günü başlayacak, perşembe günü akşam saatlerine kadar etkisini gösterecek. Yağışların cumartesi günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.

AKOM'dan yapılan açıklamada, “Yağışların Çarşamba günü içerisinde etkisini artırması, yağış anında kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor” ifadelerine yer verildi. Ayrıca yağışlı havanın perşembe akşam saatlerine kadar etkili olabileceği de belirtildi.

İstanbullular dikkat! AKOM uyardı: Sağanak ani vuracak

KISA SÜRELİ VE ANİ OLACAK

Yağışların kısa süreli ve ani olacağı tahmin edilirken şimşek ve yıldırım aktivitesinin olmasının bekleniyor. Açıklamada, "Kısa süreli ve ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili olması beklenen yağışların bazı bölgelerde normalin üzerinde olması da muhtemel. AKOM, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunmasını öneriliyor” denildi.

İstanbullular dikkat! AKOM uyardı: Sağanak ani vuracak

https://twitter.com/ibbAkom/status/1556990615052754944

İBB'DEN DE UYARI GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 3 gün sürecek yağmurla ilgili uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "AKOM verilerine göre bu geceden başlayıp 3 gün boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Yağışların oluşturabileceği olumsuz durumlar için ALO153 Çözüm Merkezimiz ile iletişim kurulabilir" denildi.

İstanbullular dikkat! AKOM uyardı: Sağanak ani vuracak

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...