Tgrt Haber
18 Mart 2015 08:11

İstanbullular güne kar yağışıyla uyandı, yarın daha soğuk olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarmıştı, Bu sabah İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı başladı.

İstanbullular güne kar yağışıyla uyandı, yarın daha soğuk olacak!
hava durumu, istanbul hava durumu, kar nezaman yağacak, meteoroloji

Marmara Bölgesi'nde yarından itibaren hava daha da soğuyacak. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtına bekleniyor. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kar yağışı görülecek. Marmara bölgesinde perşembe gününden sonra hava soğuyacak. Kırklareli, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'de sulu kar yağışı beklenirken İstanbul, Tekirdağ ve Edirne de yağışlı hava etkili olacak.

YARIN DAHA DA SOĞUK OLACAK
Rüzgarın Doğu Karadeniz'in doğusunda akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji, fırtınanın Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bitlis ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının, Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.


Yapılan son değerlendirmelere göre;
Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Çorum, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, Muğla ve Antalya kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu gölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 11
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 8
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 12
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 22
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 7
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 9
Erzurum: Parçalı bulutlu 5
Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu 14

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...