Tgrt Haber
30 Aralık 2013 13:50

'İstanbullulardan bir dönem daha yetki istiyorum'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, (İstanbullulardan bir dönem daha yetki istiyorum. İş, hizmet üretiyoruz. Yansıması ortada' dedi.

'İstanbullulardan bir dönem daha yetki istiyorum'
istanbul, kadir topbaş, istanbullular, bör denem daha istiyorum,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketler hakkındaki iddialar konusunda, belediyenin Saraçhane'deki binasında basın toplantısı düzenledi. Etiler'deki Polis Okulu arazisinin belediyeye devredildikten sonra ihalesiz olarak KİPTAŞ'a devredildiğine ilişkin iddialar konusunda Topbaş, büyükşehir belediyesinin sadece İçişleri Bakanlığı ile değil bir çok kamu kurum ve kuruluşuyla paralel ve benzeri takas protokolleri veya değerleme adı altında paralel çalışmalara girdiğini dile getirdi. Topbaş, okul arazisinin kent merkezinde kıymetli bir alan haline geldiği için İçişleri Bakanlığından gelen talep üzerine protokol yaptıklarını anlatarak, arazi değerlemesinin de Maliye Bakanlığı tarafından yapıldığını belirtti.  
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mecidiyeköy-Mahmutbey-Bağcılar metro hattına ilişkin iddialar konusunda, "Eğer böyle birtakım iddialar, birtakım bulgular varsa zaten gereği yapılmalıydı, yapmalıydınız veya bununla ilgili suçüstü yapılması lazımdı. Bir taraftan şunu düşünüyorum: Acaba bizim 400 kilometre raylı sistem hedefimizi engelleme çalışmaları mı var?" dedi. Mecidiyeköy-Mahmutbey-Bağcılar metro hattının ihalesine çıkıldığını ifade eden Topbaş, tamamen özkaynakla, 850 milyon lira civarında bir ihale ile süreçlerin tamamlandığını kaydetti.
Kadir Topbaş, Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını şöyle değerlendirdi: "Tüm siyasi partiler, hele İstanbul gibi Türkiye iktidarını etkileyecek kadar önemli ama dünyayla da temas kuran bir kentte yönetimde bulunmak ister. Bütün partiler kendi iddialarını en iyi şekilde ortaya koyacak. Zannediyorum projeler de üretecekler, söyleyecekleri de vardır. Bizim de yaptıklarımız ortada. İstanbul biliyor. Ben İstanbullular'dan bir dönem daha yetki istiyorum. Son dönem olarak istiyorum ve diyorum ki: Üçüncü dönemde de bize destek verirseniz, bir kula nasip olmayan bir ayrıcalığı yaşamış olurum; bu, benim için bir mutluluktur. Çok daha fazla çalışarak 2019 hedeflerine İstanbul'u taşıyarak, İstanbul'daki sorunları tek tek çözeriz. Birileri farklı projeler, söylemler geliştirebilir ama biz iş, hizmet üretiyoruz. Yansıması ortada." "Seçim nasıl geçecek? Kolaylıkla ipi göğüsleyecek misiniz?" sorularına Topbaş, "Sayın Kılıçdaroğlu ile bir seçim yaşadık, gördünüz. 3 tane dosya gösterildi, hep iddialar vardı ama hepsi sonuçsuz kaldı. İnanıyorum ki bu dönem de gayet rahat... Çünkü yaptıklarımız var, alnımız açık başımız dik, başarılarımız, hedeflerimiz var, söyleyeceklerimiz var. Eserlerimizle konuşuyoruz. İstanbullular'ın vefa duygusuna da güveniyorum" yanıtını verdi. Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iç borcu bulunmadığını belirterek, "Dış borcumuz var. Bunlar da uzun vadeli metrolarla ilgili borçlardır. Biz, dış borçlanma limitimizin yüzde 40'ını borçlanmış durumdayız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...