Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2021 22:03

İstanbul’u kar vuracak! Son 10 yıla göre fazla olacak

Sonbahar ortasında gelinirken uzmanlar kış aylarına yönelik tahminlerini paylaşmaya başladı. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, İstanbul’da kar yağışının son 10 yıla göre daha fazla olacağını belirtti.

İstanbul’u kar vuracak! Son 10 yıla göre fazla olacak
Sonbahar,istanbul,kar,istanbul kar

İstanbul’da zaman zaman sağanak etkisini gösterirken zaman zaman ise güneş etkili oluyor. Vatandaşların ne giyeceğini bilemediği sonbahar ayının ortasına gelinirken uzmanlar kış ile ilgili tahminlerini yürütmeye başladı. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, iklim modelleri üzerinden yapılan tahminlere dayanarak ülke genelinde geçtiğimiz yıllara oranla bu kışın biraz daha sert geçeceğini söylüyor. Tek, önümüzdeki döneme ait sıcaklık ve yağış tahminlerini TRT Haber'e değerlendirdi. Adil Tek şu ifadeleri kullandı: 

EKİMDE YAĞIŞLAR AZALACAK

"Ekim ayı içerisinde kuzey kesimlerde yağışlar biraz daha normale dönmekle birlikte, yurdun diğer kesimlerinde ortalamaların altında kalan bir perspektif çiziyor. Sıcaklık açısından bakıldığında yine ekimde mevsim normalleri altında sıcaklık değerleri var.

KASIMDA YAĞIŞLAR ORTALAMALARIN ALTINDA KALACAK

Türkiye genelinde yağışlar kasım ayında yine ortalamaların altında kalacak. Bu, hiç yağışın görülmeyeceği anlamına gelmiyor. Ortalamaya göre yüzde 20-30'luk azalma söz konusu. Kasımda kuzey kesimler, Marmara, Ege'nin kuzeyi, İç Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Karadeniz'de sıcaklıklar mevsim normallerinin altında kalacak. Ay içerisinde kuzey kesimlerde yüksek noktalarda tekrar kar yağışı görülme olasılığı yüksek.

İSTANBUL'DA FAZLA KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK

İstanbul'da kar yağışı son yıllarda gittikçe azaldı veya hiç görülmedi. İstanbul ve Marmara Bölgesi özelinde söylersek aralık, ocak ve şubat aylarında kar yağışı tahminleri var. Son 10 yıla göre kar yağışı miktarının fazla olacağı öngörülüyor"  ifadelerini kullandı.

İstanbul'da geçtiğimiz yıl kar etkisini kuvvetli şekilde göstermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...