Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2014 12:17

İşte 1 Haziran'da sandık başına gidecek il ve ilçeler

YSK tarafından seçimlerin iptal edildiği il ve ilçelerde seçmenler 1 Haziran'da sandık başına gidecek.

İşte 1 Haziran'da sandık başına gidecek il ve ilçeler
ysk, iptal edilen seçimler, iptal edilen il, iptal edilen ilçeler, yerel seçim, sandık başına,

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler 1 Haziran'da sandık başına gidecek. YSK, 30 Mart seçimlerinin ardından 13 yerde seçimi iptal etmiş, buralarda seçimin 1 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti. Bu yerlerden 3'ünde belediye başkanlığıyla birlikte belediye meclisi üyeliği, 2'sinde il genel meclisi üyeliği seçimi de yapılacak. Ayrıca, Afyonkarahisar Emirdağ ilçesi Gömü Belediyesinin tüzel kişiliğinin devamı yönünde verilen Ankara 7. İdare Mahkemesinin kararı uyarınca burada da ara seçim gerçekleştirilecek.
İptal edilen seçimler yenileme seçimi olduğundan aynı şartlarla yeniden yapılacak. Gömü'deki seçim ise yeni bir seçim olarak değerlendirildiğinden burada seçime katılacak 12 partinin birleşik oy pusulasındaki yerleri için kura çekildi. Kura sonucunda AK Parti 1, CHP 6, MHP 3. sırada yer aldı. Seçimlerin iptal edildiği Ağrı Merkez'de 79 bin 353 seçmen 309 sandıkta, Yalova Merkez'de 89 bin 729 seçmen 288 sandıkta oy kullanacak. Bu iki ilde toplam 169 bin 82 seçmen sandık başına gidecek.
2 il ve 7 ilçede toplam 233 bin 523 seçmen oy kullanacak Aydın Buharkent'te 9 bin 329 seçmen 38 sandıkta, Bayburt Aydıntepe'de 4 bin 584 seçmen 31 sandıkta, Bitlis Güroymak'ta 23 bin 664 seçmen 97 sandıkta, Çankırı Şabanözü'nde 8 bin 144 seçmen 41 sandıkta, Eskişehir Mahmudiye'de 6 bin 156 seçmen 30 sandıkta, Kastamonu Çatalzeytin'de 5 bin 647 seçmen 49 sandıkta, Tokat Yeşilyurt'ta 6 bin 917 seçmen 33 sandıkta oy verecek. Böylece seçimlerin yenileneceği 2 il ve 7 ilçede toplam 233 bin 523 seçmen oy kullanacak.
Çorum'un Ortaköy ilçesinin Aştavul Beldesinde, Erzincan'ın Tercan ilçesinin Çadırkaya Beldesinde, Niğde Merkez Bağlama Beldesinde ve Yozgat'ın Sorgun ilçesinin Eymir Beldesinde de yenileme seçimi yapılacak. Seçmenler, Afyonkarahisar Emirdağ Gömü Beldesinde ise ara seçim için sandık başına gidecek. Gömü'de seçmenler belediye meclis üyeliği için de oy verecek.
Ağrı Merkez ve Tokat Yeşilyurt'ta belediye başkanlığının yanı sıra belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için de oy kullanılacak. Öte yandan, 30 mart seçimlerindeki iptal sayısı, 2009 yılında yapılan yerel seçimlere göre önemli ölçüde azaldı. Önceki seçimde 28 belediye başkanlığı, 9 belediye meclis üyeliği seçimi iptal edilirken, bu seçimde iptal edilerek yenileme seçimi yapılmasına karar verilen yer sayısı 13 oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...