Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Haziran 2021 21:58

İşte bulunan doğal gazın parasal karşılığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz'de 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi yapıldığını açıkladı. Bu açıklama sonra doğal gazın parasal karşılığı belli oldu

İşte bulunan doğal gazın parasal karşılığı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,doğal gaz

Türkiye enerji alanındaki atılımlarını her geçen gün arttırarak devam ediyor. Türkiye’de son yıllarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde doğal gaza büyük yatırım ve keşifler yaptı. 

135 MİLYAR METREKÜPLÜK YENİ KEŞİF

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Filyos Limanı açılışında Türkiye’nin dört gözle beklediği müjdeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Sondaj Gemisi’nin Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu duyurdu

405 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ DAHA BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz yıl Karadeniz’de 405 milyar metreküp doğal gaz bulunmuştu. Doğal gazın bulunduğu dönemdeki parasal karşılığı 85 milyar dolara tekabül ediyordu. Amasra-1’de bulunan doğal gaz ise 135 milyar metreküp olarak tespit edildi. 

YENİ KEŞFİN PARASAL KARŞILIĞI 25-28 MİLYAR DOLAR

Karadeniz’de bulunan doğal gaz ile birlikte 2023 yılında bulunan rezervlerin karaya iletilmesi ve doğal gaz sistemine bağlanması bekleniyor.  Yeni keşfin parasal karşılığı ise yaklaşık 25-28 milyar dolar civarında bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...