Tgrt Haber
10 Haziran 2021 19:12

İşte evlenip yuva kurmanın maliyeti

Dövizdeki artış, salgınla birlikte artan talep eşya fiyatlarını arttırdı. Hizmet sektöründe de fiyatlar artınca evlenecek ve yuva kuracak çiftlerin masrafları yükseldi.

İşte evlenip yuva kurmanın maliyeti
Evlilik,,Düğün,,Yuva,,Maliyet,,Altın,

Türkiye'de kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla düğünler de başlamaya başladı. 1 Haziran itibarıyla çiftlere müjde verildi.Düğün salonları sınırlama ile açıldı ancak düğün salonlarının fiyatları bu kez yükseldi. Düğün yapmak isteyenler de ekonomik engellere takıldı.

İŞTE YUVA KURMANIN BEDELİ 

Yemek ikramı olan ve 150 kişi kapasiteli bir düğün 25 bin liradan başlıyor Gelinliklerin fiyatı ortalama 5-6 bin liradan alıcı bulurken, damatlıklar ortalama  1-3 bin lirada seyrediyor.Ev eşyalarında ise durum farklı değil. Orta segment ev eşyalarında fiyatlar, geçtiğimiz yıla oranla ciddi bir artış göstererek 30 bin liradan 50 bin liraya yükseldi.

Beyaz eşyalar alıcılara ortalama 20-25 bin, koltuk takımları ise ortalama 15-20 bin lira bandında seyrediyor.Gelinlerin hazırladığı çeyiz masrafı 30-40 bin TL civarındaBu doğrultuda, 2021 yılında evlilik çiftlere ortalama yüz bini aşıyor.

ORTALAMA DÜĞÜN MASRAFI

Harcamalara pandemide zor günler yaşayan hizmet sektörü kaynaklı fiyat artışları da yansıdı. Yemekli salonlar ortalama 40 bin TL civarında seyrediyor. Standart mobilya alışverişi ortalama 30 bin TL'yi bulurken tam takım beyaz eşya ihtiyacı için ortalama 15 bin TL ayrılması gerekiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...