Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2015 14:58

İşte şehit savcının son sözleri

İki terörist tarafından öldürülen şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın son sözü 'Kapıyı kırın' oldu.

İşte şehit savcının son sözleri
şehit savcı,mehmet selim kiraz,son sözleri,

İstanbul Okmeydanı'nda başına isabet eden gaz fişeği kapsülüyle hayatını kaybeden Berkin Elvan davasında polislere yönelik soruşturmayı yürüten Memur Suçları Soruşturma Savcısı Mehmet Selim Kiraz'in şehit edildiği acı olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
KADIN KATİBİ DIŞARI ÇIKARDILAR
Habertürk'ün haberine göre, adliyenin içinde buluşan 2 terörist, savcıların odalarının bulunduğu 6. kata çıkıp Kiraz'ın makam odasına girdikten sonra, teröristlerden biri içerideki kadın kâtibi silah tehdidiyle dışarı çıkardı, diğeriyse Savcı Kiraz'ı başına tabanca dayayıp rehin aldı.
2 terörist, kapıyı içeriden kilitleyip koltuklar ve masayla barikat kurdu. Özel güvenlik görevlilerine, 'bıçaklı saldırı' bilgisi verildi. Görevliler yedek anahtarla kapıyı açmak istedi. Ancak teröristler dışarıdakileri tehdit etti.
"KAPIYI KIRIN" DEDİ
Polis memurları kilitli kapıyı açmak için hamle yaptı. Bu sırada Savcı Kiraz'ın, “Kapıyı kırın” dediği duyuldu. 2 terörist silahlarını ateşledi. Bir kurşun bir polis memurunun alnını sıyırıp geçti. Ardından Savcı Kiraz'ın el ve ayaklarını bağlayıp ağzını bantladılar. Saatler süren ikna çabalarına rağmen sonuç alınamadı ve Savcı Kiraz'ın odasından art arda silah sesleri geldi. Saat 20.24'te operasyon başlatıldı. Özel ekipler yan odanın duvarını patlatarak içeri girdi. 2 terörist ölü ele geçirildi.
"SON ÇARE OLARAK AMELİYAT ETTİK"
Operasyonun ardından Savcı Kiraz'ın kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi'nin tıbbi koordinatörü ve başhekimi Op. Dr. Mücahit Atmanoğlu, “Savcı Kiraz buraya geldiği zaman ölmüştü. Son çare, 'Bir şey yapabilir miyiz?' diye müdahale ettik. Nöbetçi savcı geldi. Onun kontrolünde cenaze Adli Tıp Kurumu'na gitti. Başında parçalanma ve göğsünde kurşunlar vardı ancak kaç kurşun olduğunu tespit etmek mümkün değildi. Biz de o esnada bununla ilgilenmedik” dedi.
OTOPSİ AYNI GECE 05.00'TE TAMAMLANDI
Öte yandan Savcı Kiraz'ın cenazesi olay gecesi saat 02.00'de Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Uzmanlar evlerinden çağrıldı. Hemen otopsi işlemi yapıldı. Saat 05.00 sıralarında da cenaze alınarak Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nın gasilhanesine götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...