Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2014 13:00

İsteyen özel güvenlikçi artık başörtüsü takabilecek!

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, özel güvenlik görevlilerinin başörtüsü ile görev yapmalarını engelleyen herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığını duyurdu.

İsteyen özel güvenlikçi artık başörtüsü takabilecek!
emniyet genel müdürlüğü,özel güvenlik,başörtüsü,

Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, özel güvenlik görevlilerinin yetkilerini kamuoyu ile paylaştı. Özel güvenlik görevlilerinin toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri ve benzeri etkinlikler ile cenaze ve düğün törenlerinde kimlik sorma yetkisinin bulunduğu belirtildi. Açıklamada, özel güvenlik görevlilerinin, koruma ve güvenliğini sağladıkları alanlara girmek isteyenleri duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, kimlik sorma gibi yetkilerinin bulunduğuna dikkat çekildi. Özel güvenlik görevlilerinin yetkilerinden bazıları şu şekilde sıralandı:
"Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 90’ıncı maddesine göre yakalama yapmak, görev alanında haklarında yakalama emri veya mahkûmiyet kararı bulunan kişileri yakalama ve aramak, hava meydanı, liman, gar, istasyon ve terminal gibi toplu ulaşım tesislerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini detektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirmek, genel kolluk kuvvetlerine derhal bildirmek şartıyla aramalar sırasında suç teşkil eden veya delil olabilecek ya da suç teşkil etmemekle birlikte tehlike doğurabilecek eşyayı emanete almak."
"BAŞÖRTÜYLE GÖREV YAPABİLİRSİNİZ"
Özel güvenlik görevlilerinden gelen soruları da cevaplandıran Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, "Özel güvenlik görevlileri, başörtüsü ile görev yapabilirler mi?" sorusunu değerlendirdi. Başkanlık, özel güvenlik görevlilerinin başörtüsü ile görev yapmalarını engelleyen herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığını açıkladı.
Özel güvenlik görevlilerinin, sendikalara üye olmasını engelleyen herhangi bir yasal düzenleme bulunmamasına rağmen greve katılamayacaklarına dikkat çeken Özel Güvenlik Daire Başkanlığı, "Özel güvenlik görevlileri ücret ve özlük hakları ile ilgili şikâyetlerini nereye iletebilirler?" sorusunu da cevaplandırdı. Özel güvenlik görevlilerinin, sosyal haklarıyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bakanlığa bağlı bölge müdürlüklerine yazılı olarak müracaat edebilecekleri kaydedildi. Özel güvenlik elamanlarının soru, öneri, eleştiri ve ihbarlarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ‘ALO 170’ hattına da iletebilecekleri vurgulandı.
"Özel güvenlik görevlileri işçi sayılır mı?" sorusunu da değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, "Devlet memuru statüsünde çalışanlar hariç, özel güvenlik görevlileri iş sözleşmesine bağlı olarak ücret karşılığı çalıştıklarından işçi sayılırlar ve İş Kanunu hükümlerine tabidirler." açıklamasında bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...