Tgrt Haber
14 Kasım 2022 01:00 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 04:41

Son dakika! İstiklal Caddesi'nde hain saldırı: 6 ölü, 81 yaralı

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken bölgede güvenlik çemberi oluşturuldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk 6 kişinin hayatını kaybettiğini 2'si ağır 81 kişinin de yaralandığını aktardı. Oktay, saldırıyı gerçekleştiren kişinin bir kadın olduğunu ve saldırının bir terör eylemi olduğunu düşündüklerini söyledi. Ayrıca patlamayla ilgili soruşturmayı 8 savcı ve 2 başsavcıvekili yürütüyor. Asılsız sosyal medya paylaşımları da mercek altına alındı.

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: TGRT Haber, İHA, AA
İstiklal,Taksim,patlama

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası bölgede büyük panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kadın bir teröristin banka bıraktığı poşetin içinde bulunan bombanın patladığı tespit edilen hain saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 2'si ağır 81 kişi de yaralandı. Patlamada yaralananlar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. 

SALDIRGAN GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim'de gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 81 yaralıdan 50'sinin hastaneden taburcu edildiğini, 5 yaralının halen yoğun bakımda tedavi altında olduğunu aktardı. Soylu, bombayı bırakan kişinin polis ekiplerince gözaltına alındığını açıklarken talimatın Kobani'den geldiğine dair değerlendirmeleri olduğunu söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Taksim'deki hain saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıkladı. İstiklal Caddesindeki patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri şu şekilde: Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar, Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan, Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1591958992753917953

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TERÖR KOKUSU VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya'ya hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu. İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili konuşan Erdoğan "Failler hak ettikleri şekilde cezalandırılacaktır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamada 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini aktardı. Patlamaya ilişkin soruşturmanın sürdüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada bir terör kokusu var. Şu an bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda ilk tespitler var." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1591815274751483905

OLUMSUZ PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

FUAT OKTAY: TERÖR EYLEMİ OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı alanda incelemelerde bulundu.

Oktay burada yaptığı açıklamada "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın, bir bombayı patlatması sonucu bu kavşakta oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz şu ana kadar ki elde edilen bilgiler çerçevede" diye konuştu.

Son dakika! İstiklal Caddesi'nde hain saldırı: 6 ölü, 81 yaralı

SOSYAL MEDYAYA BANT DARALTMASI

Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine BTK tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

Kaynak: TGRT Haber, İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Orhan13 Kasım 2022 18:37

Yine aynı senaryo, saldiri'da parmağı olan ülkelerden önce geçmiş olsun dilekleri,sonrasında,gizl kapılar ardından bakın isteğimizi yapmazsanız sonuç böyle olur imaları. Unuttukları tek şey başaramayacaklar..

Sonraki Haber Yükleniyor...