Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2016 23:26

İstinaf mahkemeleri kararnamesi ertelendi

HSYK'nın daha önce 18 Mart'ta açıklanacağını duyurduğu istinaf mahkemelerine ilişkin kararnamenin, ileri bir tarihte ilan edileceği bildirildi.

İstinaf mahkemeleri kararnamesi ertelendi
istinaf, mahkeme,

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), istinaf mahkemeleri için daha önce 18 Mart'ta açıklanacağını duyurduğu kararnamenin ileri bir tarihte ilan edileceği bildirildi.

Kanunu 2004'te çıkarılan ancak bugüne kadar faaliyete geçirilemeyen istinaf mahkemeleri, 20 Temmuz 2016'da çalışmaya başlayacak.

Adliyelerdeki ilk derece mahkemeleri tarafından verilen kararlara karşı yapılacak başvuruları inceleyip karara bağlayacak ikinci mahkeme niteliğindeki istinaf mahkemelerinde görev yapacak yargı mensuplarının belirlenmesi çalışmaları HSYK tarafından sürdürülüyor.

HSYK Birinci Dairesi, bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçme tarihini de dikkate alarak, Bölge Adliye Mahkemeleri ile Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri 2016 Yılı Ana Kararnameleri çalışmalarını birlikte yürütüyor.

HSYK'dan yapılan açıklamada, yargı çevrelerinin yeniden belirlenmesi ve yargı mensuplarından tekrar talep alınması amacıyla çalışmaların sürdüğü, kısa süreli bir gecikmeyle kararnamenin açıklanacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...