Tgrt Haber
25 May 2022 14:58 - Güncelleme : 25 May 2022 16:20

Askerlerimizin şehit edildiği Pençe-Kilit bölgesinde İsveç malı tanksavar ele geçirildi

Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Operasyonları kapsamında PKK'lı teröristlere ait ele geçirilen mağarada çok sayıda mühimmat bulundu. Ele geçirilen silahların arasından İsveç yapımı AT-4 tanksavarlar dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İsveç,Finlandiya,NATO,Türkiye,PKK

Eli kanlı terör örgütü PKK tarafından askerimizin şehit edildiği hain saldırı sonucu Kahraman Mehmetçik'in Pençe-Kilit bölgesindeki operasyonlar olumsuz hava şartlarına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Yerleri tespit edilen teröristler inlerinde vuruluyor. 

Operasyonların yoğunlaştırıldığı bir bölgede 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren teröristler bulundukları mağarada komandolar tarafından etkisiz hale getirildiler. Bölgede yapılan incelemede çok sayıda mağarada da tespit edildi.

Alınan güvenlik önlemlerinin ardından teröristlerin inlerine giren Mehmetçik, mağaralarda teröristlerin saldırılarda kullandığı çok sayıda mühimmat, silah ve araç-gereç ele geçirdi.

MAĞARADAN İSVEÇ MALI TANKSAVAR ÇIKTI

Mağaralarda televizyonlar, uydu alıcıları, ısıtıcılar, jeneratörler, yaşam malzemeleri de bulundu. Odalara bölünen mağaralardan birinin çok katlı olduğu, merdivenle alt katlara erişimin sağlandığı, bu mağaranın örgütün sözde yöneticileri tarafından kullanıldığının değerlendirildiği belirtildi.

Mağaralarda çeşitli çapta silah ve mühimmat ele geçirilirken, bunların arasında İsveç yapımı AT-4 tanksavarlar dikkat çekti. 

İsveç ve Finlandiya heyetleri ile yapılan görüşme sırasında MSB'den yapılan bu açıklama, Türkiye'nin NATO üyeliğine verdiği veto kararında ne kadar haklı olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

BU İLK DEĞİL!

Öte yandan bundan birkaç gün önce Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerin tespit edildiği bir mağaraya düzenlenen operasyonda yine İsveç malı tanksavar ve füzelerin bulunduğu paylaşılmıştı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...