Tgrt Haber
14 Haziran 2022 10:25 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 10:41

İtalya’daki helikopter kazasında şoke eden iddialar: Pilot alarm vermedi, kara kutu yok...

İtalya’da geçtiğimiz hafta yaşanan ve 4’ü Türk 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İtalyan basınında yer alan iddialar geniş yankı uyandırırken pilotun, kazadan önce alarm vermediği öğrenildi.

İtalya’daki helikopter kazasında şoke eden iddialar: Pilot alarm vermedi, kara kutu yok...
italya,helikopter,kara kutu

İtalya’da geçtiğimiz hafta meydana gelen helikopter kazasında, 4’ü Eczacıbaşı çalışanı Türk olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti. Fuar için İtalya’ya giden Türklerin yanı sıra 1 İtalyan ve 2 de Lübnanlı 7 kişinin öldüğü kazada enkaza uzun süre ulaşılamazken İtalyan basınında kazaya ilişkin şoke eden iddialar ortaya atıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Radardan çıkarak kaybolduktan sonra enkazı bulunan helikopterde, Eczacıbaşı Holding'e bağlı Altınova'daki İpek Kâğıt Fabrikası Müdürü Arif Cez, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Manisa Yatırım Projeleri Müdürü Serhat Kenar, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Şirketi Fabrikalar Direktörü Altuğ Erbil ve Yatırım Projeleri Müdürü İlker Uçak, Lübnanlı iş insanları Tarek Tayah, Shadi Kreidi ve İtalyan pilotun cesetlerine ulaşılmıştı.

İtalya’daki helikopter kazasında şoke eden iddialar: Pilot alarm vermedi, kara kutu yok...

Cenazeler Modena kentinde otopsi yapılmak üzere morga kaldırılırken olayla ilgili Reggio Emilia Cumhuriyet Savcılığı, taksirle insan öldürmek ve felakete sebep olmak suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

HELİKOPTREDE KARA KUTU YOK

İtalyan basınındaki haberlere göre ise; helikopterde karakutunun bulunmaması, pilotun düşmeden önce alarm vermemesi ve görgü tanıklarının olmaması soruşturmada net cevaplar elde edilmesini güçleştiriyor.

İtalya’daki helikopter kazasında şoke eden iddialar: Pilot alarm vermedi, kara kutu yok...

Arama çalışmalarına katılan birimlerden Alpler Kurtarma Ekibi bölge sorumlusu Luca Pezzi, İtalyan basınına yaptığı açıklamada, "Kazanın nedenini belirlemek kolay olmayacak, uzun ve detaylı incelemeler gerekecek" dedi ve şöyle devam etti:

"Olasılıklardan biri, helikopterin olumsuz hava koşullarından uzaklaşmak için bir manevra yapmaya çalışmış olması, ancak bunun ölümcül sonuçlanması."

“YARDIM İSTEMEMESİNİN TEK NEDENİ BU OLABİLİR”

Olayda hayatını kaybeden pilot Corrado Levorin'in arkadaşı ve helikopteri işleten Avio şirketinin teknisyeni Igor Caboni ise helikoptere yıldırım isabet etmiş olabileceğini söyledi.

Caboni, "İletişimin aniden kesintiye uğramasının ve Corrado'nun yardım çağrısı yapamamasının tek açıklaması bu olabilir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...