Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 12:30

Helikopter iddialarına itfaiyecilerden videolu yalanlama

Ülkemizde 9 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarında helikopter kullanılmadığı iddialarına bir yalanlama da itfaiye görevlilerinden geldi.

Helikopter iddialarına itfaiyecilerden videolu yalanlama
antalya,muğla,yangın,orman yangını,itfaiye,helikopter

Yurdun birçok bölgesinde başlayan orman yangınlarını söndürmek için bir yandan tüm Türkiye omuz omuza çalışırken bir yandan da özellikle sosyal medya üzerinden yanlış bilgiler yayılmaya çalışılıyor. Geçtiğimiz günlerde, yangın söndürme çalışmalarında helikopterlerin kullanılmadığı iddialarının yayılması üzerine bu iddialara bir yalanlamada bölgede görevli itfaiye ekiplerinden geldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan orman yangını olan bölgelere takviyeye giden ekipler, sosyal medyada helikopterin yer almadığı iddiasını çektikleri görüntüyle çürüttü. İtfaiyeciler, "Devletimiz tüm imkanlarıyla yangın bölgesindeki halkın yanında" ifadelerini kullandı.

KAYSERİ BELEDİYESİ'NDEN YANGIN YERLERİNE TAKVİYE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Antalya'da başlayan yangınla beraber, çalışmalara destek vermek amacıyla 2 yangın söndürme ve kurtarma aracı ile 8 personel ile bölgeye hareket etmişti. Ardından Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden yangınları söndürme çalışmalarına takviye için 5 araç ve 15 personel de bölgeye hareket etti. Ekipler, Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Çökek Mahallesi'ndeki yangına var güçleriyle müdahale etmeye devam ediyor.

"DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA HALKIN YANINDA"

Bölgede yükselen alevlere müdahale eden Kayseri İtfaiyesi ekipleri, sosyal medyada "Yangın bölgesinde helikopter yok" iddialarını da çektikleri video ile çürüttü. Helikopterin yangına müdahalesi görüntülere yansırken, bir itfaiye eri de, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri olarak Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Çökek Mahallesindeyiz. Yangın ormanlık alandan mahalleye doğru ilerliyor.

Helikopter iddialarına itfaiyecilerden videolu yalanlama

Mahalleye doğru inen boğazda güvenli alan oluşturmak için iş makineleriyle hat oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca, yangın söndürme helikopterlerimiz bölgeye havadan suyla müdahale etmeye çalışıyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangın bölgesindeki halkın yanında. Helikopteri, iş makineleri, orman personelleri ve belediyelerimizin itfaiye personelleri ile Muğla halkımızın yanındayız" dedi.

Öte yandan, ekipler yangında mahsur kalan bir kaplumbağayı da kurtararak, güvenli bölgeye götürdü. Ayrıca, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan, 24 ton su kapasitesine sahip, 'Koca Yusuf' isimli yangın söndürme aracı da bölgedeki çalışmalara katkı sunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...