Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2014 18:45

İTÜ'den Topçu ile ilgili dinleme iddialarına cevap

İnternete dün düşen bir ses kaydında, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun, YÖK üyesi Naci Ağbal'ı arayarak Dubai'de okuyan kızının geçiş yapabilmesi için İTÜ'den kontenjan istediği iddiasına İTÜ'den cevap geldi.

İTÜ'den Topçu ile ilgili dinleme iddialarına cevap
hamdi topçu,THY; YÖK,Naci Ağbal,Ticaret Üniversitesi,İTÜ Rektör Vekili İbrahim Özkol,GÜNCEL haberleri,GÜNCEL

Youtube'a düşen ses kayıtlarında "Kim ilgilenecek, Başkan'a mı söyleyeceksin? Yekta'nın haberi var. Kontenjan versin, gerisi problem değil" ifadeleri duyuluyordu. Bunun üzerine Hamdi Topçu resmi twitter hesabından önce "İTÜ'de okuyan, mezun olan oğlum-kızım yoktur" açıklaması yaptı. Topçu daha sonra bir başka tweet atarak "Kızım İTÜ'ye 100/88.08 ortalama ile kabul edildi, kayıt yaptırdı. Ticaret Üniversitesi'ne de başvurdu, oradan da kabul aldı ve Ticaret Üniversitesi'ne devam etti. Bu ortalama ile Türkiye'de her üniversiteye kabul edilirdi" bilgisini paylaştı. Bu gelişmelerin ardından İTÜ'den Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Özkol adıyla bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada, Tuba Topçu'nun İTÜ'ye kabulünde bir usulsüzlük olmadığı savunuldu.
İTÜ'NÜN AÇIKLAMASI
Tuba Topçu'nun, İç Mimarlık Bölümünde kayıtlı olduğu belirtilerek, bir dönem İTÜ'de eğitim aldığı, ancak 3 yarıyıl devam etmediği, yasa gereği kaydını öğrencinin kendisinin sildirmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Yurtdışından yabancı öğrenci kabulüne ilişkin kontenjanlar üniversitelerce belirleniyor ve YÖK tarafından onaylanıyor. İddiaya konu olan dönemde, üniversitemize yurtdışından öğrenci alınmasına ilişkin ek kontenjan başvurusu YÖK'e, 29 Ağustos 2012 tarihinde yapıldı. İç Mimarlık Bölümüne 2, Geomatik Mühendisliği Bölümüne 1 öğrenci olmak üzere toplam 3 öğrencilik kontenjan talep edildi. YÖK'ten gelen cevabi yazıyla kontenjan talebine olur verilmesinin üzerine, daha önce yapılan yurtdışından öğrenci kabullerinde olduğu gibi üniversitemiz resmi web sitesi üzerinden ilgili duyuru yapıldı ve tüm adayların başvurusuna açıldı. Yetkili komisyonlarca yapılan değerlendirme üzerine başvuran adaylar arasında yer alan Tuba Topçu asil aday olarak İç Mimarlık bölümüne yerleşmeye hak kazandı. Aynı bölüme 2 aday daha başvurdu, İngilizce dil puanı yetersizliği nedeniyle başvuruları kabul edilmedi. Aynı ilan ile Geomatik Mühendisliği Bölümü'ne de başvuru için kontenjan açıldı. Tuba Topçu kayıt olmasının ardından bir dönem üniversitemizde eğitimine devam eti. Ancak, devamındaki 3 yarıyılda ders almadı ve öğrencimiz olarak eğitimini fiilen sürdürmedi. Okula devam etmemesine karşın, yasal mevzuat gereği öğrencinin ilişiği kesilemiyor, kaydını kendisinin aldırması/sildirmesi gerekiyor. Üniversitemizde bugüne kadar olduğu gibi tüm yasal gerekliliklere uyularak, kişiye özel ya da usulsüz hiçbir işlem yapılmadan, kimseye herhangi bir imtiyaz tanınmaksızın, kontenjanlar genel başvuruya açıldı. Yapılan resmi duyurularda 2 ayrı bölüm için 3 öğrenci alınacağı ilan edildi, değerlendirme de buna göre yapıldı."
İşte İTÜ'nün açıklaması:

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...