Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2021 14:56

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumalarından İHA muhabirine çirkin saldırı

Kocaeli'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki bazı kaçak yapıların yıkımına başlandı. Lütfü Türkkan'ın korumaları yıkımı görüntüleyen İHA muhabiri Mustafa Uslu'ya saldırdı. Uslunun yüzü kanlar içinde kaldı.

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumalarından İHA muhabirine çirkin saldırı
İYİ Parti,İHA

İYİ Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a ait, Kocaeli Köseler mevkisindeki kaçak çiftliğe dün avukatlar gözetiminde gelip kayıt işlemi yapan belediye ve jandarma ekipleri, bugün çalışmalarına devam etti. Jandarma ekipleri, bölgede güvenlik önlemi alırken, belediye ekipleri de iş makineleriyle kaçak yapıların yıkımına başladı.

Yıkımı görüntüleyen İHA Muhabiri Mustafa Uslu, milletvekilinin 4 koruması tarafından saldırıya uğradı ve darp edildi. Kamera ve drone saldırganlar tarafından kırıldı. Uslu'nun yüzü ve giyisileri kanlar içinde kaldı. Çirkin saldırı tepki çekti.

Olayın ardından Twitter hesabından açıklama yapan Türkkan, "Dilovası’ndaki ahırların yıkımı esnasında, görevini yapan İHA Muhabiri Mustafa Uslu’yu yapılan saldırıyı büyük üzüntüyle öğrendim.Basın özgürlüğünün ve emekçilerinin her daim yanında olmuş bir siyasetçi olarak, bu çirkin olayın takipçisi olacağım. Mustafa Uslu kardeşimize  geçmiş olsun diyor, yanında olacağımı ilan ediyorum" dedi. 

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumalarından İHA muhabirine çirkin saldırı

İHA MUHABİRİ HASTANEYE KALDIRILDI

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumalarının saldırısına uğrayan Mustafa Uslu, sağlık ekiplerinin olay yerinde müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı.

MUHABİR O ÇİRKİN SALDIRIYI ANLATTI

Yıkım çalışmalarını takip etmek için bölgeye geldiğini anlatan Mustafa Uslu, "Drone uçuracaktım, hazırlıklarımı yapıyordum. Bir anda 4 kişi yanıma geldi, saldırmaya başladılar. Ne olduğunu bile anlamadım. Hemen saldırmaya başladılar. Drone'u parçaladılar, kamerayı yere attılar. Zaten 4 kişi vurunca ben yere düştüm. Yüzüm kanamaya başladı. Suçsuz duruma düşmemek için karşılık da vermedim. Vurup vurup gittiler. İşimizi yapmaya geldik" dedi.

Uslu, "Sürekli bu tarz eylemlerle karşılaşıyoruz ama artık bunun sonunun gelmesi lazım. Bu cesareti nasıl buluyorlar bilmiyorum. Drone daha uçurmamıştım hazırlıyordum. Onlar yukarıda bir drone görmüşler. Bana, 'senin drone sabahtan beri uçuyor. Seni de parçalarım, drone'unu da parçalarım' gibi şeyler söylediler. Vurmaya başladılar. Yere düştüm. Yerde tekme attılar. Aldığım darbeyle yüzüm kanamaya başladı. Karşılık vermedim. Yere yattım ve tekmelemeye devam ettiler. Sonra da gittiler" dedi" dedi. İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun hastanedeki tedavisi sürüyor.

TÜRKİYE HABER KAMERAMANLARI DERNEĞİ SALDIRIYI KINADI

Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD), İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan saldırıyı kınadı. THKD'den 'Bu son olsun' başlığıyla yapılan açıklamada, "İYİ Partili Lütfi Türkkan'ın çiftliğindeki yıkımı görüntüleyen meslektaşımız İHA Muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sorumluların cezalandırılacağı süreçte meslektaşımızın yanında olarak olayın takipçisi olacağız" denildi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal meyda hesabından yaptığı paylaşımda, "Görevi başında saldırıya uğrayan ve ağır şekilde darp edilen İHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya şifalar diliyorum. Bu barbarlığı kınıyoruz" dedi.

Fahrettin Altun'un o paylaşımı:
İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumalarından İHA muhabirine çirkin saldırı

ÖMER ÇELİK: BARBARCA SALDIRIYI KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, "İHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya yapılan barbarca saldırıyı kınıyoruz...Mustafa Uslu’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

Ömer Çelik'in paylaşımı:
İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumalarından İHA muhabirine çirkin saldırı

AKBAŞOĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Görevi başında saldırıya uğrayan @ihacomtr muhabiri Mustafa Uslu'ya gecmiş olsun diyor, saldırıyı şiddetle kınıyorum." dedi.

Akbaşoğlu'nun paylaşımı:
İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumalarından İHA muhabirine çirkin saldırı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...