Tgrt Haber
26 Aralık 2013 08:26

İzinsiz gösteriye polis müdahalesi

Kadıköy'de izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba müdahale edildi.

İzinsiz gösteriye polis müdahalesi
istanbul, kadıköy, izinsiz gösteri, polis müdahalesi,

Altıyol'da toplanan bir grup, pankart açıp hükümet aleyhine slogan atarak, Bahariye Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Kadıköy Rıhtım Meydanı'na yürüyen gruptakiler, bir süre sonra tekrar Altıyol'a doğru yürümek istedi. Bu arada, gruptan çıkan bir kişi Kadıköy Halkbank şubesinin önünde birkaç kez maytap patlattı. Daha sonra Altıyol'a kadar yürüyen gruptakilerin bir bölümü dağılırken, bir grup Hasanpaşa'daki AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında gruptaki yüzleri maskeli bazı kişiler, çevredeki ATM cihazlarına zarar verdi. Gruptakiler, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı'na yaklaştığı sırada, güvenlik önlemi alan polis ekiplerine, kırdıkları kaldırım taşlarını attı. Polis ekipleri de gruba Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) su sıkarak, müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan gruptakiler, bazı yerlerde karton ve tahta parçalarını yığarak ateşe verdi.
Bir süre Bahariye Caddesi ve ara sokaklardan polise taş, havai fişek ve sapanla demir bilye atan gruptakiler, daha sonra dağıldı. Ateşe verilen barikatları tazyikli su ve yangın tüpüyle söndüren polis ekiplerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor. Öte yandan, Beşiktaş'taki Kartal heykeli önünde toplanan bir grup da eylem yaptı. Pankart açıp hükümet aleyhine slogan atan gruptakiler, Ihlamurdere Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında evlerinin pencere ve balkonlarına çıkan bazı kişiler de ellerine aldıkları tencerelere vurarak, gruptakilere destek verdi. Nüzhetiye ve Şair Nedim caddelerinden eyleme başladıkları noktaya tekrar gelen gruptakiler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. Eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi önünde önlem aldı. Okmeydanı Şark Kahvesi mevkisinde toplanan bir grup da hükümet aleyhine slogan atarak, yürüyüş yaptı. Yürüyüş olaysız sona erdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...