Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2021 19:52

İzmir'de orman yangını: 3 uçak ve 1 helikopterle müdahale ediliyor

Türkiye'de yangınlarla mücadele sürerken bir korkutan haberde İzmir'den geldi. Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi yakınlarında başlayan makilik orman yangınına 3 uçak ve 1 helikopterle müdahale ediliyor.

İzmir'de orman yangını: 3 uçak ve 1 helikopterle müdahale ediliyor
İzmir,,Yangın,,Orman,

İzmir'in Urla ilçesi Balıkova Mahallesi yakınlarında saat 14.45 sıralarında makilik bir alanda yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı.  Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine yangına 1 helikopter, 7 arazöz, 1 dozer ve 1 yer ekibi sevk edildi.

RUSYA'DAN GELEN 2 UÇAK MÜDAHALE EDİYOR

Yangının çıktığı bölgede kara ulaşımının kısıtlı olması sebebiyle daha sonra Rusya’dan gelen 2 uçak ile de müdahale edilmeye başlandı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken bölgede devam güçlü poyraz, söndürme çalışmaları güçleştiriyor.

220 YANGIN KONTROL ALTINDA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Twitter’daki hesabından yangınlarla mücadeledeki son durumu aktardı. Saat 15.00 itibariyle 255 yangından 220’sinin kontrol altına alındığını açıkladı. Açıklama göre, Muğla’daki Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas ve Yatağan ile Isparta’daki Sütçüler bölgelerindeki yangınlar devam ediyor.

İzmir'de orman yangını: 3 uçak ve 1 helikopterle müdahale ediliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...