Tgrt Haber
08 Şubat 2015 18:21

İzmir'de dağcılar mahsur kaldı

İzmir’ in Ödemiş İlçesi’nde Bozdağ kayak tesislerinin üst tarafındaki bölgeye giden Dağcılık Kulübü üyesi 19 kişi tipiye yakalanıp mahsur kaldı.

İzmir'de dağcılar mahsur kaldı
ödemiş,Dürdane Seringenç

 İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 19 dağcının yoğun tipi nedeniyle Bozdağ'da mahsur kaldığı, dağcıların kurtarılması için ekiplerin çalışma başlattığı bildirildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a tırmanan 19 dağcının yoğun tipi nedeniyle dağda mahsur kaldığını bildirdi.Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada Bozdağ'a tırmanan 19 dağcının akşama doğru yetkililere telefon ve telsizle ulaşarak yoğun tipi nedeniyle dönemediklerini bildirdiğini söyledi. AFAD ekiplerinin dağcıların kurtarılması için harekete geçtiğini aktaran Toprak, ekiplerin 1-2 saate kadar dağcılara ulaşacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Toprak, telefon irtibatı olan dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Ödemiş'te Kaymakamımızın başkanlığında bir kriz yönetimi oluşturduk. Sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...