Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2016 13:18

İzmir'de facianın eşiğinden dönüldü

İzmir’in Torbalı ilçesinde, bir deri fabrikasının arıtma tesisinden kimyasal maddelerin ayrıldığı boru patladı. Kimyasal madde ve çamurların üzerine aktığı 2 işçi ile yardıma koşan 6 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

İzmir'de facianın eşiğinden dönüldü
adana, patama, doğalgaz,

Olay, sabah 08.00 sıralarında, Çaybaşı mevkisinde bulunan bir deri fabrikasında meydana geldi. İlk başta işçilerin kimyasal kazana düştüğü iddia edilirken gerçek sonra ortaya çıktı. Fabrikanın arıtma tesisinden kimyasal maddelerin çıkışını sağlayan boru, henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Borunun içinden akan kimyasal maddeli çamur, arıtma bölümünde çalışan İsmail Çınar ile Halil Baş’ın üzerine döküldü. Çınar ve Baş’ın yerde yattığını gören mesai arkadaşları yardıma koşarken durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Yardıma koşan işçiler Semih Akar, Aziz Baş, Mehmet Kaya Şenel, Duruş Gökçen, Ergün Turun ve Nihal Adıgüzel de kimyasal maddelerden etkilendi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, kimyasal maddeden zehirlenen işçileri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla Torbalı Devlet Hastanesine götürdü.
HASTANE YOLUNDA AMBULANS KAZA YAPTI
Sağlık durumu ağır olan işçilerden Halil Baş’ın içerisinde bulunduğu ambulans hastane yolunda giderken tali yoldan kontrolsüz çıkan bir araçla çarpıştı. Kazada, ambulansta bulunan 3 görevli hafif yaralanırken, Torbalı Devlet Hastanesinden çıkan başka bir ambulansla işçi Baş, hastaneye getirildi.
Torbalı Devlet Hastanesine kaldırılan işçilere zehirlendikleri için solunum desteği verildi. Sağlık durumu ağır olan İsmail Çınar ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine, Halil Baş ise Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Durmuş Gökçen ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Azizi Baş ise Torbalı'da bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Zehirlenen işçilerden durumu iyi olan Semih Akar, Mehmet Kaya Şenel, Ergün Turun ve Nihal Adıgüzel’in tedavileri Torbalı Devlet Hastanesinde devam ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...