Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2014 13:42

İzmir'de 'gizli kamera' operasyonu

İzmir'de depo olarak kullanılan bir evde yasa dışı yollarla ülkeye sokulduğu belirlenen 2 bin 277 adet gizli kamera ile çok sayıda elektronik eşya ele geçirildi.

İzmir'de 'gizli kamera' operasyonu
izmir, gizli kamera, operasyonu, depo, elektronik eşya,

İzmir'de depo olarak kullanılan bir evde yasa dışı yollarla ülkeye sokulduğu belirlenen 2 bin 277 adet gizli kamera ile çok sayıda elektronik eşya ele geçirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden yapılan satışlarda ülkeye değişik yollardan gizli kamera ve dinleme cihazları sokulduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Bayraklı semtinde depo olarak kullanılan bir eve operasyon düzenleyen ekipler çok sayıda gizli kamera ve elektronik eşya ile karşılaştı. Yapılan incelemede üzerlerinde ''gizli kamera'' bulunan 208 masa saati, 187 gözlük, 247 anahtarlık, 7 yangın dedektörü, 234 kol saati, 660 adet USB cihazı ile kalem ve çakmak şeklinde toplam 2 bin 277 adet cihazın yasadışı yollarla Türkiye'ye sokulduğu tespit edildi.
Gümrük muhafaza ekipleri; hareket algılayıcısı bulunan yangın, gaz, duman sensörü ile askılık, fosforlu kalem gibi yeni nesil gizli kameralar ve bu cihazlara ait görüntüleri ekrandan canlı olarak izlemeyi sağlayan sistemin Türkiye’de ilk defa ele geçirildiğini belirtti. Ele geçirilen gizli kamera ve dinleme cihazlarının piyasa değeri 500 bin lira olarak belirlendi. Evde yapılan aramada el konulan bilgisayardaki dosyaların ve bilgisayarda bulunan konuşma kayıtlarının incelemesi sonucunda da Çin’deki gizli kamera satışı yapan firmalarla görüşüldüğü, bu firmalara bir çok sipariş verildiği ve satın alınan eşyaların 19 farklı adrese getirtilmek suretiyle ülkeye sokulduğu belirlendi.  Olayla ilgili olarak İzmir’de 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...