Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2015 09:15

İzmir'de şehit acısı

Malatya'da, askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Osman Onur Özkaya'nın İzmir'deki baba ocağına ateş düştü.

İzmir'de şehit acısı
İzmir&tt2;de şehit acısı, Ordu,İzmir,Malatya,Hava Kuvvetleri Komutanlığı

Uçak düştüğünü haberini televizyondan öğrenen baba Cengiz Özkaya’ya pilot oğlunun şehit haberini Ege Ordu Komutanlığı’nda görevli subaylar verdi. Malatya’da görev yapan Onur Özkaya’nın bir çocuk babası olduğu, eşinin de Malatya’da öğretmenlik yaptığı öğrenildi.
Askeri yetkililer, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli Kıdemli  Başçavuş baba Cengiz ile anne Aynur Özkaya'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde  bulunan bir aparmanın 7. katındaki evine gelerek, şehadet haberini verdi. Bu  sırada apartmana büyük Türk bayrağı asıldı.
BABASI BAŞÇAVUŞ, UÇAKLARLA BÜYÜDÜ...
Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Özkaya'nın babası, oğlunda küçüklüğünden beri  havacılık tutkusu olduğunu belirterek, ''Benim uçak bakımcı olmam sebebiyle  uçakların arasında büyüdü. Uçak sevgisi vardı, uçmak istiyordu. Sadece pilot  olmak istiyordu, başka bir isteği yoktu. Artık buraya dönmek istiyordu ama kısmet  olmadı. Bu yıl dönmesini bekliyorduk. Geçen ay geldi, torunumuzun yaşını kutlamak  için de biz gidecektik 3 Nisan'da ama kısmet değilmiş'' dedi. 
"(Ateş düştüğü yeri yakar) diyorlar, biz bunları meslek hayatımızda  çok gördük" ifadesini kullanan Özkaya, gazetecilerin RF-4E tipi uçaklar  hakkındaki sorusunu da ''Uçakların bakım yapılması konusunda teknik ekibin hiçbir  şeyi gözardı etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü içinde can uçuyor, benim oğlum  uçuyor, başkalarının oğlu uçuyor. Çok iyi bakım yapıyoruz biz'' diye yanıtladı. 
Öte yandan, Doruk adında 10 aylık çocuğu bulunan şehit Hava Pilot  Yüzbaşı Özkaya'nın eşinin de Malatya'da öğretmen olduğu öğrenildi. 
ŞEHİT BİNBAŞININ AİLESİ YASTA
RF - 4 E tipi keşif uçaklarında şehit olanlardan Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in Eskişehir'deki babaevi yasa boğuldu. Baba Mehmet Sezer ile anne Ayşe Sezer, gece askeri yetkililer tarafından evlerinden alınarak askeri uçakla Malatya'ya götürüldü.
Eskişehir'in Fatih Mahallesi Nimet Sokak'ta oturan baba Mehmet Sezer ile anne Ayşe Sezer'e oğulları binbaşı Salih Sezer'iin şehit haberini evlerine gelen subaylar verdi. Evin önünde bir askeri ambulans da hazır bekletildi. Şehidin yakınları evin balkonuna ve dışına Türk bayrakları astı. Baba Mehmet Sezer ile anne Ayşe Sezer acı haberin ardından askeri araçla Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanlığı'na götürüldü. Sezer çiftinin buradan da askeri uçakla Malatya'ya gittikleri bildirildi.
Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Şehit Binbaşı Salih Sezer'in yaklaşık 3 yıldır Malatya'da görev yaptığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...