Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2017 14:59

İzmir'deki FETÖ operasyonunda 5'i avukat 6 kişi tutuklandı

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında avukatların da bulunduğu 39 kişi gözaltına alınırken, adliyeye sevk edilen 15 kişiden 5'i avukat, 6 kişi tutuklandı.

İzmir'deki FETÖ operasyonunda 5'i avukat 6 kişi tutuklandı
izmir,fetö,avukat,tutuklama,fetö davası,İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı,,İzmir Baro yapılanması,

Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün İzmir Barosundaki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma, daha önce gözaltına alınmalarının ardından etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda devam ediyordu. Verilen ifadeler sonrası 33'ü avukat 44 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen Cuma günü çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda aralarında avukatların da bulunduğu 39 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı avukatların FETÖ'nün haberleşme programı ByLock'u kullandığı ileri sürüldü.

5'i avukat 6 kişi tutuklandı

Emniyetteki işlemleri biten 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren avukatlardan E.E. ile M.G. serbest kalırken, 12'si avukat 13 şüpheli nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartıldı. Avukatlardan M.Ö. “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak”, S.O., F.A., L.B. ve M.D. ile örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen farklı meslek grubundan M.B. ise “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandı. Haklarında yurt dışı çıkış yasağı kararı verilen 7 avukat ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...