Tgrt Haber
19 Kasım 2014 19:29

İzmir'deki Suriyelilere Türkçe dersi

İzmir'e gelen Suriyeliler için Bornova Halk Eğitim Türkçe okuma yazma kursu açtı.

İzmir'deki Suriyelilere Türkçe dersi
İzmir, Suriyeliler, Bornova Halk Eğitim, Türkçe okuma yazma kursu, Genel olaylar Haberleri,

Bornova Halk Eğitim Müdürü Ebru Yücel, Pınarbaşı Gürpınar Okulu ve İzmir Ticaret Odası (İTO) İlkokulu'nda Türkçe kursunda eğitim gören kursiyeri ziyaret ederken kurslara kucaklarında çocuklarıyla katılan kadınlar da dikkat çekti.

Suriyeliler, İzmir'e adapte olabilmek için Türkçe öğrenmeye başladı. Bornova Halk Eğitim Suriyeliler için değişik bölgelerdeki bazı okullarda kurslar açtı. Gürpınar, İTO, Yunus Emre, Batıçim, Şehit Teğmen Murat Aslantürk, Vadide Baha Pars İlkokullarında Bornova Halk Eğitim'in ücretsiz kursundan yararlanan Suriyeliler, Türkçe öğrenmeye çalışıyor. İzmir'de çalıştıkları çeşitli işyerlerinde iletişimi sağlamak ve Türklerle iyi ilişki kurabilme imkânı sağlamak için Türkçe öğrenmeye başlayan Suriyeliler, derslerde hızlı ilerliyor. Kurslara katılanların sayısı 293'e ulaştı.

Gürpınar İlkokulunda oluşturulan iki sınıfta 45 Suriyeli çocuğun kursa katıldığını belirten Gürpınar İlkokulu Müdürü Gölgen Uçurum, "07-13 yaş arası 45 öğrencimiz kursu veren öğretmenlerimiz sayesinde kısa sürede Türkçe'yi söktü" dedi.

Yetişkin kurslarına ise genellikle kadınların katıldığını belirten yetkililer erkeklerin çalıştığı için kurslara gelemediğini belirtti. Kursiyerleri ziyaret eden Bornova Halk Eğitim Müdürü Yücel, "Bornova'da yaşayan Suriyelilerin şehre adaptasyon sağlamaları konusunda duyarsız kalamazdık. Temennimiz ve arzumuz bir an evvel Suriye'deki sıkıntıların bitmesi. İzmir'e gelenler aile ve sosyal hayatlarını devam ettiriyorlar. Yaşadıkları dil sorununa kayıtsız kalamazdık" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...