Tgrt Haber
24 May 2022 15:32 - Güncelleme : 24 May 2022 15:56

Şehit ateşi İzmir’e düştü: Hayaller yarım kaldı… Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın bu yaz düğünü vardı

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın acı haberi babaevine verildi. Nişanlı olduğu öğrenilen Cankaya’nın bu yaz yapacağı düğünle dünyaevine girmeyi planladığı ortaya çıktı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
Şehit ateşi İzmir’e düştü: Hayaller yarım kaldı… Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın bu yaz düğünü vardı
şehit,msb,pençe kilit,operasyon,izmir

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyon bölgesinden acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışma sonucunda 4 askerimizin şehit olduğunu, 3 Mehmetçiğin ise yaralandığını duyurdu. Şehit olan askerlerin ailelerine acı haber ulaştırılırken Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya hakkında kahreden detaylar ortaya çıktı.

BU YAZ DÜNYAEVİNE GİRECEKTİ

PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Cankaya’nın şehadet haberi, İzmir’deki ailesine verildi. Bornova ilçesinde ikamet eden aileye acı haberi Bornova Kaymakamı Fatih Genel ile askeri yetkililer verdi.

Şehidin baba ocağının bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken nişanlı olduğu öğrenilen Cankaya’nın bu yaz yapılacak düğünle dünyaevine girmeyi planladığı ortaya çıktı. Şehidin babası Niyazi Cankaya'nın nakliyecilik yaptığı, anne Nazire Cankaya'nın ise ev hanımı olduğu öğrenildi.

Şehit ateşi İzmir’e düştü: Hayaller yarım kaldı… Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın bu yaz düğünü vardı

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

PKK’lı teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit düşen diğer askerlerin ise Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler ve Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli olduğu açıklanırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, acı haberin ardından yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kahraman silah arkadaşlarımız, 24 Mayıs 2022 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.”

Şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın ailesinin Hatay İskenderun’da yaşadığı öğrenilirken Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin şehadet haberi ise Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düşürdü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...