Tgrt Haber
31 Ocak 2020 14:07

JAK, enkazdan depremzedeleri böyle kurtardı

Elazığ'daki depremde, JAK timinin Mustafapaşa Mahallesinde sürdürdükleri arama kurtarma çalışmalarının yeni görüntüleri ortaya çıktı.

JAK, enkazdan depremzedeleri böyle kurtardı
elazığ depremi,,jak,,kurtarma operasyonu,

Elazığ'daki depremde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinin, Yüsra bebek ve annesini enkazdan kurtarmak için inanç ve titizlikle yürüttüğü operasyona ilişkin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde, Elazığ'ın Sivrice ilçesi Mustafapaşa Mahallesi'ndeki enkazdan 2,5 yaşındaki Yüsra bebek ve annesi Ayşe Yıldız'ın kurtarılması için büyük çaba sarf eden JAK timlerinin, beton kolon ve kirişleri kırarak delik açtığı görüldü.

Anne ve bebeğinin enkaz altında boğulmalarını önlemek için hava temizleyen fanlardan yararlanan timler, kurtarma operasyonunda dağcılık malzemeleri kullanarak kuyu taktiği ile aşağı iniyor.

Ortaya çıkan yeni görüntülerde, kurtarma çalışmasında bulunan JAK Tabur Komutanlığı personeli Jandarma Yüzbaşı Yusuf Mataracı'nın, "Çıkaracağız inşallah birkaç saat sürmez.", Jandarma Astsubay Çavuş Zehra Yıldız'ın da, "İlk defa enkazda arama-kurtarma faaliyeti icra ediyorum. İnşallah hepsi sağ salim kurtulur." ifadeleri yer alıyor.

Enkazdan kurtarılırken üzerindeki yelekle başını örtmeye çalıştı
Bir diğer görüntüde ise Mustafapaşa Mahallesi'nde Fatma Yamış ile annesi Hatun Yamış'ın enkazdan kurtarılma anları yer aldı.

Ayrıca görüntüde, enkazdan kurtarılırken üzerindeki yeleği ile başını örtmeye çalışan Hatun Yamış'ın, ekiplerden ilk olarak başörtü istemesi ve ekiplerin de kendisine başını örtmesi için bir örtü verdiği anlar bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...