Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 14:27 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 14:46

Jandarmanın boğulmaktan kurtardığı yaşlı adam, ekipleri karşısında görünce duygulandı

Kastamonu'da geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinde jandarma tarafından kurtarılan 88 yaşındaki Salim Aslan'ın evi temizlendi. Yaşlı adam, evini temizleyen jandarma ekiplerinin kendisi için çabaladıklarını ifade ederek gözyaşlarını tutamadı.

Jandarmanın boğulmaktan kurtardığı yaşlı adam, ekipleri karşısında görünce duygulandı
sel,Kastamonu,selaket

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak sonrası yaşanan sel felaketinde taşan dereler nedeniyle ev ve iş yerleri sular altında kalmış, çok sayıda insan evlerinde mahsur kalmıştı. Selin yaşandığı ilk gün sel sularında akıntıya kapılan ve İnebolu İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Erhan Ceylan tarafından kurtarılan 88 yaşındaki Salim Aslan'ın Evrenye köyündeki evi, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ziyaret edildi.

Bugün de bölgeye giden jandarma ekipleri, evini temizlemek üzere Salim Aslan’ın yanına gidince duygusal anlar yaşandı. Jandarma ekiplerini karşısında gören Aslan gözyaşlarını tutamadı. Komandolar Aslan'ın evini, bahçesini ve deposunu temizlerken Aslan, seldeki korkunç anları anlattı. Ekiplerin geçtiğimiz yıl da geldiğini hatırlatan Aslan, "Allah askerimizden, polisimizden ve her şeyimizden razı olsun. Ben burada yalnız bir adamım. Ben evimin balkonundaydım, su kahveyi yıkıp benden tarafa dönünce ben içeride korktum. Üstümde bir tane şort vardı. Şortla beraber beni kurtardılar. Jandarmalar beni kurtarıp kahveye götürdüler, bana kahvede bir kahve içerdiler. Ondan sonra onlar gittiler, ben de eve geldim. Ama içeriye giremiyordum. Burası hepsi çamur olmuştu. İlk önce korkmadım, ama sonradan can tatlı olduğu için korktum. 4 tane oğlum var, ama hepsi Avrupa’dalar. Ben Avrupa’da çalıştım. Allah polisimizden de, askerimizden de razı olsun” diye konuştu.

Jandarmanın boğulmaktan kurtardığı yaşlı adam, ekipleri karşısında görünce duygulandı

'2 TARAFIMDA ASKER VAR'

Jandarmanın kendisi için koşturduğunu belirten Salim Aslan, "Ben evde balkonda bekliyordum. Su çok değildi, su köşedeki kahvenin duvarını yıkınca oradan su benden tarafa dönünce korktum. O zaman üzerimdekileri evin içerisine attım. Kapıdan çıktım. Çektim kapıyı gittim. Oraya kadar yürüdüm, sonra kepçe geldi. Kaldırdılar, beni aldılar, yukarıya çıkardılar. Göğsüme kadar suyun içindeydim, kepçeden haberim yoktu. Onlar beni kepçe ile kaldırdılar. Jandarmalar beni aldılar, yukarıya götürdüler. Allah bin kere razı olsun. Rabbim Hükümetimizden de razı olsun. Başka bir şey yapamıyorum. Ben yalnız başımayım. 4 tane oğlum var, ama hepsi Avrupa’dalar, 9 tane torunum var. Ama bak 2 tarafımda askeriye sardı, jandarma var. Orman İşletme Şefliği ekipleri geldi evimizin ön tarafını yıkadılar, temizlediler. Gider suyu çekmiyor. Jandarma ekipleri yaralarımızı sarmaya çalışıyorlar. Hepsi benim için koşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...