Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2022 09:41 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 09:54

150 yılın en kötü sıcak hava dalgası: 1 haftada 5 kişi öldü

Japonya'da, sıcaklıkların artmasıyla neredeyse son 150 yılın en kötü sıcak hava dalgası yaşanıyor. Etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle 1 haftada 5 kişi hayatını kaybetti.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
150 yılın en kötü sıcak hava dalgası: 1 haftada 5 kişi öldü
japonya,sıcak hava

Japonya, yaklaşık 1 aydır etki gösteren yüksek sıcaklıklarla mücadele etmeyi sürdürüyor. Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı Afet Yönetim Ajansı, 7 Ağustos'a kadarki 1 haftalık sürede 5 kişinin aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

BİNLERCE KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Bu süreçte 3 bin 982'si 65 yaş üzeri olmak üzere 7 bin 218 kişi sıcak çarpmasına bağlı semptomlar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sağlık kuruluşuna başvuran 2 bin 615 kişinin ise 18 ila 65 yaş aralığında bulunduğu açıklandı.

Tokyo'da sıcaklıklar üst üste 5'inci gün de 35 derecenin üzerinde seyretti ve kayıtların tutulmaya başladığı 1875'ten bu yana görülen en kötü sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kalındı.

TERMOMETRELER 38 DERECEYİ GÖSTERDİ

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), aşırı sıcakların önümüzdeki haftaya dek etkisini sürdüreceğini açıklarken, termometreler başkent Tokyo yakınındaki Saitama eyaletinde 38 dereceyi gösterdi. Kayıtların tutulmaya başladığı 1875'ten bu yana görülen en kötü sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kalındı. Tokyo ve çevresindeki diğer bölgelerde de 34 derece ve üzeri sıcaklık değerleri gözlendi. Sıcak çarpması uyarılarını yineleyen uzmanlar, mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmama, klima kullanma ve bol su tüketme tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...