Tgrt Haber
19 Şubat 2022 17:05 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 18:01

Jeoloji Mühendisi Prof. Yaltırak'tan Marmara depremi uyarısı: Aklı başında olan bırakıp gitsin

Beklenen Marmara depremine her gün biraz daha yaklaşılıyor. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Yaltırak, "Depreme karşı önlem ve tedbir almayacaksanız Marmara’yı ve evlerinizi bırakıp gidin" uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak, hasarlı ve eski binaların acil bir şekilde yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Prof. Dr. Cenk Yaltırak, hasarlı ve eski binaların acil bir şekilde yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesinde Belediye, Kent Konseyi ve Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından ortaklaşa " Geçmişten Geleceğe Marmara Depremleri" konulu konferans düzenlendi. Konferanta konuşan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Marmara bölgesinin deprem riskinde olduğunu söyleyerek " Tedbirler almıyorsanız, Marmara'yı ve evinizi bırakıp gidin" ifadelerini kullandı.

Depreme karşı tedbir ve önlemlerin acil olarak alınması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Cenk Yaltırak, konuşmasına şöyle devam etti: "Geliyoruz bakıyoruz salon bomboş. Yani ölüme razıyız. Razı geliyoruz. İşin kötü yanı doktor da razı geliyor. Doktor da bizi masada bıraktı. O zaman başka bir çare yolu öneriyorum, aklı başında olan Marmara’dan gitsin. Ne mal bıraksın ne mülk. Hepsinin değeri varken hepsini sarsın gitsin. Kendisi, ailesi, çocukları için gitsin. Ben buradan gidemem, bunların hepsi hikaye de diyebilirsiniz. Nasıl kanser olduğunuzda kemoterapiyi alma zorunda hissediyorsanız kendinizi bu da öyle bir şey. Kötü bir şey ama gerçek yani. Onun için gerçekten kaçmayın, yüzleşin.”

BİLİMİ TAKİP EDİN

“Tedbirler alın, önlemler alın” diyen Yaltırak, mülklerin yenilenmesini önererek “Yenileyemiyorsanız bırakın gidin. Ölmeyin. Tabut almadık ya ev aldık. Kirada oturanlar hiç oturmasın. Nem olmuşsa, sütunlara su almışsa, en alt katlar nem almışsa, karnabahar gibi olmuşsa duvarlarınız oturmayın. Yani bina içeriden çürümüştür. Çaresiz değilsiniz, asıl çaresizliği kendiniz yapıyorsunuz. Tedbir alın bilimi doğru takip edin" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...