Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 17:41

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulunuyor. Afganistan'dan göç tartışmasına değinen Çelik, "Türkiye'nin bir tane daha mülteci alacak kapasitesi yoktur. Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir. Türkiye'ye sormadan yapılan açıklamaların bizim için bir değeri yoktur" dedi.

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir
Son dakika,Ömer Çelik,AK Parti,Eğitim,Afganistan,Yangın,Sel fekaleti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

KARADENİZ'DEKİ SEL FELAKETİ

Bundan sonra çok yönlü tedbir alınması gerekiyor. Bazı noktalara bir yıllık yağış bir günde düştü. Altyapı sorunlarıyla birleşince tablo kötüleşiyor.

KOVİD-19 SALGINIYLA MÜCADELE

Birinci doz aşıda 46 milyona, ikinci doz aşıda 35 milyona ulaştık. İkinci doz aşı olanların oranı yüzde 55. Aşıya ulaşım konusunda Türkiye'de bir sorun yok. Aşılamayı gönüllülük esasıyla yapıyoruz.

YÜZ YÜZ EĞİTİM BAŞLIYOR

Eğitim-öğretim yılı 6 Eylül'de başlayacak. Bu sene haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saati azaltılmayacak. Hazırlıklar tamamlandı. Mazareti olan öğrenciler EBA üzerinde devam edebilecek. Aşılama konusunda geldiğimiz nokta bunu sağladı. Ders saatlerinin azaltılmaması öğrencilerin geleceği için çok önemli. İhtiyaç durumunda maskeler okullarda ücretsiz dağıtılacak.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE

TSK, yaptığı operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi konusunda dünyanın en hassas ordusu. Operasyonların hepsi ulusal güvenliğimizi sağlamak için. Terör örgütünün derhal Sincar'dan çıkartılması gerekiyor.

AFGANİSTAN'DA TALİBAN YÖNETİMİ

Afganistan'da kapsayıcı bir yönetimin ortaya çıkması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız çok çok yönlü diplomasi trafiği yönetiyor. Afgan halkı yalnız bırakılmamalı, insanlık dramı yaşanıyor. Uluslararası toplum üzerine düşeni yerine getirmeli.

"IRKÇI YAKLAŞIM ORTAYA KONULMAMALI"

Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı göç dalgası ile tartışmalar var. Sığınmacı düşmanlığı diye nitelendirilebilecek bir yaklaşım ortaya konulmamalı. Muhalefetin sırf iktidarı eleştirmek adına Avrupa'nın aşırı sağcılarının kullandığı ifadeleri görüyoruz. Kim ırkçı bir dil kullanırsa kendi toplumuna büyük zarar verir. Rahatsızlığınızı ifade edin ama dengeyi iyi gözetmek gerekiyor." 

Türkiye'nin bir tane daha mülteci alacak kapasitesi yoktur. Bu devletler adına konuşan siyasetçiler bilsinler Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir. Türkiye'ye sormadan yapılan açıklamaların bizim için bir değeri yoktur.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...