Tgrt Haber
30 Temmuz 2021 18:56

Kabil Havalimanı için kritik görüşme

Milli Savunma Bakanı Akar ile Afganistan Savunma Bakanı Mohammadi arasındaki telefon görüşmesinde ikili ilişkiler ve Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliği ele alındı.

Kabil Havalimanı için kritik görüşme
Kabil Havalimanı,Milli Savunma Bakanı Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Khan Mohammadi ile telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ilişkiler, bölgesel güvenlik durumu ile Hamid Karzai Uluslararası Havaalanına ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede Akar tarafından,   Türkiye ve Afganistan’ın tarih boyunca karşılaştıkları zorluklar karşısında dayanışma gösterdiği, Türkiye’nin uzun süredir Afgan kardeşlerinin huzuru ve refahı için faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi. Görüşmede ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Türkiye’nin Afgan halkı istediği sürece yanlarında olmaya devam edeceği, Afganistan’da barış sürecinin canlı tutulmasının önemli olduğu belirtildi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...