Tgrt Haber
08 Aralık 2021 09:08

Kabine toplantısı sona erdi: Ana başlık ekonomi

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. 2 saat 15 dakika süren toplantıda ana başlık olarak ekonomide yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı.

Kabine toplantısı sona erdi: Ana başlık ekonomi
Kabine,cumhurbaşkanı erdoğan

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan kritik kabine toplantısında ana gündem maddesi ekonomi oldu. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ilk kabine toplantısı olan görüşmede döviz kurlarında yaşanan hareketlilik de değerlendirildi.

ASGARİ ÜCRET KABİNEDE 

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağı da kritik görüşmeler sürerken masada olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memurlara zam ve enflasyon farkına ek olarak sosyal refah payı verileceğini açıkladı. Bu konunun da toplantıda ele alması tahmin ediliyor.

STOKÇULUK İLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir sözleri ile tepki gösterdiği stokçuluk da masadaki başlıklardan biri oldu. Stokçulara karşı cezaların arttırılmasına yönelik adımların da görüşüldüğü belirtildi.

OMICRON TEDBİRLERİ ELE ALINACAK

Kritik toplantıda ayrıca koronavirüs salgını ile ilgili son durum görüşüldü. Güney Afrika’da tespit edilen koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron varyantı Türkiye’de henüz tespit edilmedi. Ancak Omicron varyantı ile ilgili tedbirler de masaya yatırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...