Tgrt Haber
11 Ekim 2021 08:22

Kabine bugün toplanıyor: Gündem fahiş fiyat ve gıda enflasyonu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantıda fahiş fiyatlarla mücadeleye dair atılabilecek adımlar, gıda enflasyonu ve markerlerde yapılan denetimler ele alınacak.

Kabine bugün toplanıyor: Gündem fahiş fiyat ve gıda enflasyonu
kabine,ekonomi,politika,erdoğan,gıda enflasyonu,fahiş fiyat,turkovac,sağlık,dünya

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi ve gıda fiyatlarında görülen fahiş fiyat artışlarına karşı sürdürülen denetimlerin son durumu Külliye’de yapılacak görüşmenin önemli başlıkları olacak. Marketlerde yapılan denetimlere ilişkin Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un bir sunum yapması planlanırken kabine toplantısında fahiş fiyatlar ve gıda enflasyonuyla mücadeleye dair atılabilecek adımlar ele alınacak.

GÜNDEM KITA SAHANLIĞI

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de Kabine toplantısında masada olacak. Türk kıta sahanlığının bu ay içerisinde iki kez Nautical Geo araştırma gemisi ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından ihlal etme girişimine karşı atılan adımlar değerlendirilecek. Yunanistan’ın da geçtiğimiz ay Türk kıta sahanlığını delme girişimini Oruç Reis fırkateyni engellemişti. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sahada yürütülen çalışmalarla ilgili,  Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu yürütülen diplomatik temaslarla ilgili sunum yapacak.

ARTAN VAKA SAYILARI MASADA

30 binleri bulan vaka sayıları, aşılamada gelinen son durum ve hastane doluluk oranları hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabineye sunum yaparak bilgi verecek. Acil kullanım onayını kısa süre içerisinde alması beklenen yerli aşı TurkoVac da gündemde olacak.

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ay İtalya’nın başkenti Roma’da katılacağı G20 liderler zirvesi ve Afrika’ya yapacağı ziyaret de Kabinede değerlendirilecek. Erdoğan’ın G20 Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile ikili görüşme yapması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...