Tgrt Haber
17 Temmuz 2022 23:05 - Güncelleme : 18 Temmuz 2022 06:48

Milyonlar Kabine toplantısına kilitlendi: KYK borçlarına çözüm formülü masada

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. 5 milyon gencin problemi olan KYK borçlarıyla ilgili çözüm formülleri ve artan Covid-19 vaka sayıları toplantıda görüşülecek ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi borçları için milyonlarca gencin beklediği müjdeyi açıklayacak.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Milyonlar Kabine toplantısına kilitlendi: KYK borçlarına çözüm formülü masada
kabine toplantısı,erdoğan,KYK borçları,covid 19,ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak. Kabinenin gündeminde KYK borçları, tahıl koridoru, ekonomi ve dış politika olacak.

KYK BORÇLARINA ÇÖZÜM FORMÜLÜ

Milyonlarca üniversite öğrencisinin gözü kulağı KYK kredi borçlarıyla ilgili gelecek müjdeye kilitlendi.  KYK kredi borçlarıyla ilgili hazırlanan çalışmayla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, toplantıda sunum yapacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuyla ilgili çalışmalarını 2022-2023 akademik yılı güz dönemine yetişecek şekilde tamamladı. Öğrencilerin mağduriyetini giderecek düzenleme Kabine toplantısında belli olacak.

ARTAN VAKA SAYILARI

Kabinede görüşülecek önemli konulardan biri de Covid-19 vaka sayıları olacak.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son dönemde yaşanan artış, ölüm ve testlerin pozitif çıkma oranlarıyla ilgili Kabine’yi bilgilendirmesi bekleniyor.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER ELE ALINACAK

Kabine toplantısında ekonomideki gelişmeler de değerlendirilecek. Özellikle enflasyonla mücadele konusu ele alınacak. Yatırım, istihdam ve ihracatı artıracak yeni adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulacak.

KABİNENİN GÜNDEMİNDE DIŞ POLİTİKA DA OLACAK

Dış politikadaki başlıklar da gündeme gelecek. Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı tahıl krizinin çözümü için yürütülen diplomatik temaslar değerlendirilecek. Bu konuda izlenecek yol haritası üzerinde durulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Temmuz'da İran'a gidecek. İki ülke ilişkilerinin değerlendirileceği o önemli ziyaret öncesinde çantadaki başlıklara ilişkin son hazırlıklar görüşülecek.

Kabine toplantısında yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili son durum değerlendirmesi de yapılacak.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi borçları için milyonlarca gencin beklediği müjdeyi açıklayacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...