Tgrt Haber
07 Aralık 2021 14:34

Kabine toplanıyor: Asgari ücret ve stokçulara yeni cezalar masada

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda asgari ücrette son durum, stokçulukla mücadele ve Covid-19 salgını var. Toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşmasında duyuracak

Kabine toplanıyor: Asgari ücret ve stokçulara yeni cezalar masada
kabine toplantısı,asgari ücret,erdoğan,stokçuluk

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe’de toplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi yaptığı basın toplantısında stokçulukla mücadele ile ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştu.

STOKÇULUKLA MÜCADELE

Fahiş fiyatlar ve bu konudaki denetimlerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Stokçuluk biliyorsunuz, dinimizde de haramdır. Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Birçok kapalı otoparklara sıfır otomobiller depolanmak suretiyle onun da stokçuluğunu yapıyorlar. Hele hele gıdada stokçuluk yenilir, yutulur bir şey değil. Onun için şu andaki cezai müeyyide çok düşük. Ben Mehmet Bey’e de söyledim, hazırlıklarınızı yapın, bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım. Ondan sonra yine yapabiliyorsa yapsın bakalım stokçuluğu. Bu işin başka çıkar yolu yok. Bedelini ağır ödeyecekler. Sen mi stokçuluk yapıyorsun? Bunun bedelini ağır ödeyeceksin. Çünkü vatandaşımıza, hele hele gıdada bu tür zulmü yapanlara biz ‘Buyur yoluna devam et’ diyemeyiz. Ne gerekiyorsa, başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere gerekli adımları atacağız, üzerine de gideceğiz bu işin.” açıklamasında bulunmuştu.

Ticaret Bakanlığı’nın stokçulukla mücadele kapsamında yaptığı çalışma Kabine toplantısında görüşülecek. Stokçuluğa karşı yasal düzenleme yapılıp yapılmayacağı, stokçuluk yapanlara verilen cezaların artırılıp artırılmayacağı toplantıda masaya yatırılacak.

ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM

Asgari Ücret Tespit Komisyonu zam görüşmelerine aralıkta başlamıştı. İlk toplantıyı 1 Aralık’ta yapan komisyon ikinci toplantıyı bugün yapacak. Asgari ücretteki son durum Kabine toplantısında da görüşülecek. Gündemde asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili olarak 3 bin 500 liradan 4 bin 500 liraya kadar farklı rakamlar konuşuluyor. Asgari ücrete vergi indirimi olup olmayacağı, Meclis’te buna yönelik yasa çalışması yapılıp yapılmayacağı da toplantıda ele alınacak başlıklar arasında yer alıyor.

KÖRFEZ ÜLKELERİ İLE DİPLOMATİK TEMASLAR

Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ile imzaladığı anlaşmalar ve Körfez ülkeleri ile karşılıklı temaslar ve sonuçları da toplantının bir diğer maddesi olacak.

SALGINDA SON DURUM

Covid-19 salgınında artan vaka sayıları konuşulacak. Aşılama sayısındaki son durum ve artan vakaların düşürülmesi için atılabilecek adımlar Kabinede değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine’de alınacak kararları millete sesleniş konuşmasında açıklayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...