Tgrt Haber
25 Ekim 2021 07:20

Kabine toplanıyor: Dövizdeki artış ve elçiler masada

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Kabine'de kritik başlıkları masaya yatıracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantının önceliği kurdaki yükseliş, istenmeyen adam ilan edilen 10 elçi ve salgın tedbirleri olacak.

Kabine toplanıyor: Dövizdeki artış ve elçiler masada
döviz,,politika,,ekonomi,,sağlık,,siyaset,,erdoğan,,kabine,,virüs,,dolar,

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Kabine’nin görüşeceği kritik konular arasında “istenmeyen adam” ilan edilen 10 büyükelçi, döviz kurunda yükseliş ve koronavirüs tedbirleri olacak.

Döviz kurunda son dönemde meydana gelen yükseliş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan toplantının öncelikli başlığı olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, konuyla ilgili genel bir bilgilendirme yapması ve atılacak adımlarla ilgili sunum yapması bekleniyor.

 TEDBİR GELECEK Mİ?

Kabinenin en önemli gündem başlıklarından biri de koronavirüs tedbirleri olacak. Aşılama çalışmalarının yanı sıra, artan ölüm ve vaka sayılarının değerlendirileceği toplantıda Bakanlar Kurulunun görüşlerine göre koronavirüs salgınıyla ilgili yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı şekillenecek. Ayrıca kabineye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakalardaki son durum, yerli aşı çalışmaları ve hastanelerin doluluk oranına ilişkin bilgi verecek. Okullardaki son durumu da Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer aktaracak.

BÜYÜKELÇİLERLE İLGİLİ SUNUM

Osman Kavala ile 10 büyükelçinin skandal açıklamaları da Kabine toplantısının kritik başlıklarından birisi olacak. Konuyla ilgili “Gerekli talimatı Dışişleri Bakanı’mıza verdim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 büyükelçinin bir an önce ‘istenmeyen adam’ ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim” ifadelerini kullanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’nun toplantıda önümüzdeki dönemde Türkiye’nin uluslararası alanda atabileceği adımlarla ilgili bir sunum yapması bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE DE GÜNDEMDE

Millî İstihbarat Teşkilatı ve güvenlik güçlerinin son dönemde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar, gelen istihbarat raporları ve sahadaki son durum da masada olacak. Ayrıca Brüksel’deki temaslarına ilişkin Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ın, kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.

G-20 ZİRVESİ

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı ve başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere pek çok liderle ikili görüşmeler gerçekleştireceği 30-31 Ekim’de Roma’daki G-20 liderler zirvesiyle ilgili son hazırlıklar da kabinede değerlendirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...