Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 12:29

Kabine Toplantısı'na afet ertelemesi

Yeni tip koronavirüs önlemlerinin yanı sıra yangın ve sel felaketlerine ilişkin konuların da görüşüleceği Kabine Toplantısı, çok sayıda bakanın afet bölgelerinde bulunmasından dolayı bir kez daha ertelendi. Yeni tarihe ilişkin bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Kabine Toplantısı'na afet ertelemesi
kabine toplantısı,,afet,,bakan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, bugün saat 15.30'da yapılması planlanan Bakanlar Kurulu Toplantısı, çok sayıda bakanın sahada aktif görev alması sebebiyle ertelendi.

Son günlerde ülkenin en önemli gündem konusu olan afetlerde, zor durumdaki vatandaşlara destek olmak ve son durumu yerinde tespit etmek amacıyla yangın ve sel bölgelerine giden bakanlar, bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Bu nedenle, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün de ertelendi.

TOPLANTININ ANA GÜNDEM MADDELERİ

Toplantının öncelikli gündem maddesini yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği olması beklenirken aynı zamanda orman yangınları ve Karadeniz Bölgesi'ndeki sel felaketleri hakkında da görüş alışverişi yapılması bekleniyordu.

Aynı zamanda Kabine Toplantısı'na, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ardından bakan olarak göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de ilk kez katılacaktı.

 Toplantıda Koronavirüs normalleşme sürecinde artan vaka sayıları da değerlendirilecekken il il vaka sayıları, hastanelerdeki son durum, yoğun bakım doluluk oranı, aşılanmadaki son durum hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca detaylı bir sunum yapması bekleniyordu.  Bakan Koca, ayrıca Bilim Kurulu'nun gerçekleştirdiği son toplantısındaki önerileri de sıralayacaktı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Toplantının yeni tarihine ilişkin yetkili kaynakalrdan henüz bir açıklama gelmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...