Tgrt Haber
17 May 2021 10:36

Kabine Toplantısı'nda gündem 1 Haziran'dan sonrası

Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kritik toplantıda, kademeli normalleşmenin sona ereceği 1 Haziran'dan sonra geçerli olacak yeni kararlar görüşülecek.

Kabine Toplantısı'nda gündem 1 Haziran'dan sonrası
kabine toplantısı,normalleşme,kısıtlama,esnaf,aşı

Türkiye bayram sonrası kademeli normalleşme sürecine geçiş yaptı. 17 Mayıs'ta başlayan kademeli normalleşme, 1 Haziran'a kadar devam edecek. 1 Haziran'dan sonra ne olacağı ise bu akşam belli olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayiyp Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek. Öncelikli olarak korona virüsle mücadelenin ele alınacağı kritik toplantıda aşılama süreci ve esnafa destek konuları da gündeme gelecek.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayram öncesi uygulanan 17 günlük tam kapanmanın sonuçlarının analiz edildiği bir sunum yapacak. Nüfusa göre illerin vaka sayıları incelenecek.

1 Haziran'dan sonraki tedbirler belli oluyor

Tam kapanmada vaka sayılarının 10-12 bin civarına düşmesiyle birlikte bayram sonrası 1 Haziran'a kadar kademeli normalleşmeye geçildi. Yazın başlangıcı 1 Haziran'dan sonra hangi tedbirlerin alınacağı da bu toplantıda görüşülerek konuya ilişkin yol haritası çizilecek.

Esnafa müjde geliyor

Toplantının en önemli konu başlıklarından biri ise esnaflar olacak. Salgın boyunca tüm esnaflara destek olduklarını, buna rağmen zorda kalan olduysa haklarını helal etmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü toplantıda esnafa yeni müjdeler verecek. Kademeli normalleşmede kısıtlamaya tabii tutulan iş yerlerinin 1 Haziran'dan sonra açılması konusu tartışılacak.

Aşi tedariki ve yerli aşı çalışmaları görüşülecek

Türkiye'de yapılan korona virüs aşısı 26 milyona yaklaştı. Çin aşısı Sinovac ve Alman aşısı BioNTech'ten sonra artık Rus aşısı Sputnik V de kullanılacak. Toplantıda aşı teminindeki planlama ve yerli aşı çalışmaları da görüşülecek.

Kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak

Kabine toplantısında alınan kararları kamuoyuna Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Saat 19.00-20.00 sıralarında kameraların karşısına geçecek olan Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...