Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Kasım 2021 06:19

Kabinede gündem ekonomi: Dövizdeki yükseliş ve asgari ücret masada

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 2 hafta aradan sonra bugün toplanıyor. Külliye'de yapılacak toplantının ana gündem maddesini döviz kurundaki yükseliş, asgari ücret ve enflasyon oluşturacak.

Kabinede gündem ekonomi: Dövizdeki yükseliş ve asgari ücret masada
kabine,asgari ücret,döviz,enflasyon,erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak toplantının ana gündem maddesi, ekonomik gelişmeler olacak.

Toplantıda, döviz kurunda son dönemde meydana gelen yükseliş ve gıda enflasyonuyla ilgili bugüne kadar alınan tedbirler değerlendirilecek. Toplantıda, Merkez Bankasının politika faizini yüzde 15 seviyesine çekmesinin ardından artan dolardaki son durumla ilgili bir analiz yapılacağı aktarılıyor. Yine, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in görüşmelerine Aralık ayında başlayacak asgari ücretle ilgili araştırmaya ilişkin kabine üyelerine bir sunum yapması bekleniyor.

LİBYA'DA KURTARILAN TÜRKLER

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın da Libya’da alıkonulan 7 Türk’ün serbest bırakılması kapsamında atılan adımlara ilişkin kabine üyelerini bilgilendireceği aktarılıyor. Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz hafta İran, Lübnan ve Moldova ziyaretiyle ilgili diplomatik temaslarının ardından gelinen noktayı aktaracağı belirtiliyor.

YÜZDE 50 ARTI 1 TARTIŞMASI

Yine, yüzde 50+1 tartışmaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmesi gibi iç siyasetteki önemli gelişmelerin de toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.

MAHKUMLARA KORONA İZNİ

30 Kasım’da süresi dolacak olan, açık cezaevinde kalan hükümlülerin koronavirüs izinlerinin yeniden uzatılıp uzatılmamasına ilişkin kabine de son bir değerlendirme yapılması planlanıyor. Koronavirüs izinlerinin tekrar uzatılmasına karar verilmesi durumunda düzenlemenin, Meclis Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden İcra İflas Kanunu’na eklenecek bir önerge ile yapılması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...