Tgrt Haber
03 Ocak 2022 07:51

Kabinenin gündemi ekonomi: Memur ve emekli maaşı görüşülecek

Yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Kabine’nin ana gündem maddesi memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam olacak. Aralık ayı enflasyonu yüzde 13.58, yıllık enflasyon yüzde 36,08 olarak açıklandı. Milyonlarca vatandaşın merakla takip ettiği Kabine Toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası memur ve emeklilere yapılacak nihai zam oranını açıklayacak.

Kabinenin gündemi ekonomi: Memur ve emekli maaşı görüşülecek
TÜİK,enflasyon,memur maaşı,emekli maaşı,zam

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) aralık ayı enflasyon oranını yüzde 13,58, 2021 yıllık enflasyon oranını yüzde 36,08 olarak açıkladı. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2022’nin ilk Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Külliye’deki toplantının ana gündem maddesini memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oluşturuyor. 16.30 itibarıyla başlayan Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranını açıklaması bekleniyor. 

3600 EK GÖSTERGE

Toplantıda yeni ekonomi modeli kapsamında alınan kararların yansımaları da masaya yatırılacak. Dolar başta olmak üzere dövizi düşüren adımlardan sonra alınacak yeni önlemler değerlendirilecek. Kabine’de gündeme getirilecek bir diğer önemli konunun ise 3600 ek gösterge olacağı ifade ediliyor. 3600 ek gösterge için hazırlanacak olan düzenlemenin yeni yılın başında Meclis’e gönderileceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanmıştı. Kabinede masadaki bir diğer başlık işe fahiş fiyatlara karşı alınan ve alınması gereken tedbirler olacak.

KORONAVİRÜSE KARŞI TEDBİRLER

Kabinenin gündeminde Omicron varyantıyla artışa geçen vaka sayıları da olacak. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yapılan Bilim Kurulu toplantısı verilerini paylaşacak. Vaka sayılarındaki söz konusu artışın yoğun bakım, hastaneye yatış ve entübe sayılarına nasıl yansıdığı ele alınacak. Mevcut tedbirler bu çerçevede gözden geçirilerek yeni önlemlerin alınıp alınmayacağı değerlendirilecek. Ayrıca gündeme gelecek başlıklar arasında yerli aşı Turkovac’ın uygulanmasındaki son durum da yer alıyor.

SOKAK HAYVANLARI

Barınaklara yerleştirilen sokak hayvanları da toplantını bir diğer konusu olacak. Belediyelere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvan barınaklarının ihmal edilmemesi yönünde talimat vermişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konuyla ilgili toplantıda sunum yapması planlanıyor. Barınakların durumunun yeterli olup olmadığı toplantıda değerlendirilerek bu konuda alınması gereken önlemlerle ilgili kararların çıkması da bekleniyor.

YASAMA ÇALIŞMALARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 4 Ocak’ta yoğun bir gündemle mesaiye başlayacak. Toplumun her kesimini ilgilendiren ekonomiden sağlığa, yargıdan eğitime kadar birçok alanda yeni düzenlemeler hayata geçirilecek. Yeni yılda Meclis gündemine gelecek olan bu konuların da Kabine’de değerlendirmesi bekleniyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...