Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Kasım 2021 06:42

Kabine bugün toplanıyor: Gündem asgari ücret

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Türkiye’de gözler Kabine’de alınacak kararlara çevrildi. Toplantının gündeminde asgari ücret, 3600 ek göstergedeki son durum, EYT, fahiş fiyatlar, Covid-19 vaka durumları ve 3. doz aşılama var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından alınan kararlarla ilgili açıklama yapacak.

Kabine bugün toplanıyor: Gündem asgari ücret
kabine,erdoğan,asgari ücret,ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantıda, asgari ücret konusu başta olmak üzere ekonomik gelişmeler de masaya yatırılacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Roma’da G20 Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme toplantının öncelikli başlığı, olacak. F-35 programından çıkarılan Türkiye’nin yeni dönemde atacağı adımlar başta olmak üzere muhtemel bir Suriye harekâtı da kabinenin gündeminde yer alacak. 

'ASGARİ ÜCRET MESELE OLMAKTAN ÇIKACAK'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde asgari ücret ve 3600 ek gösterge ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. 

Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ettiklerini belirten Bakan Bilgin "İşçilerimizi koruyan asgari ücret meselesini gündemden çıkartacak çalışma içindeyiz" demişti. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili ise şu ifadeleri kullanmıştı: 3600 vaat olmaktan çıktı. Toplu Sözleşme metnine koyduk. Onu biz uygulamak zorundayız. Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk.

‘ASGARİ’DE HER TARAFIN REFAHI KORUNACAK

TİSK Yönetim Kurulu, çalışma hayatının paydaşları, işçi, işveren ve kamu olarak ortak akılla hareketle tüm tarafların refahını koruyacak bir asgari ücret için çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Yıl sonunun gelmesiyle yeni ‘asgari ücret’ de merak konusu oldu. Çalışanın enflasyona ezdirilmeyeceğini açıklayan hükûmetten sonra iş veren tarafı da ‘tüm tarafların refahının korunacağı’ değerlendirmesini yaptı.

Kabine bugün toplanıyor: Gündem asgari ücret

İŞVERENLERDEN ORTAK AKILLA UZLAŞI ÇAĞRISI

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret konusunda başta Türk-İş olmak üzere işçi konfederasyonları, işveren kuruluşları, 81 ildeki işletme ve temsilcileriyle sıkı bir istişare halinde olduklarını belirten Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu “Çalışma hayatının paydaşları, işçi, işveren ve kamu olarak ortak akılla hareket ederek tüm tarafların refahını koruyacak bir asgari ücret için çalışmalarımız devam ediyor. Milyonlarca çalışanımızın hayatını doğrudan ilgilendiren bu konuda, hem çalışan hem işveren bakışını anlamak için gerçekleştirdiğimiz araştırmalar ile kamuoyunun beklentilerini takip ediyoruz” açıklamasını yaptı.

TİSK Yönetim Kurulu, birinci önceliklerinin her zaman olduğu gibi ülkenin ve çalışanların sürdürülebilir refahı olduğunu bildirerek, şunları kaydetti: Bu yıl, asgari ücret müzakereleri küresel boyutta devam eden olağanüstü ekonomik şartların gölgesinde gerçekleşecek. Refah seviyelerini, istihdamı korumak, ilave istihdam ve yeni yatırım oluşturmak, salgında zor durumda kalan sektörlerin üzerindeki baskıyı azaltmak için dönemin şartlarını ve uzun vadeli ekonomik etkileri dikkate alan, dengeli bir asgari ücretin belirlenmesini bu yıl her zamankinden de önemli buluyoruz. Bu sene asgari ücret için gerek küresel enflasyon, gerek ülkemizin rekabetçiliğini etkileyen diğer faktörler de değerlendirilerek optimal ve akılcı seviyede uzlaşı sağlayacağımıza inancımız tamdır.

ASGAR ÜCRET PAZARLIĞI

Asgari ücreti belirleyen görüşmeler geçtiğimiz yıllarda aralık ayında başlayıp son haftasına kadar sürdü. Bu yıl da görüşmelerin önceki yıllarda olduğu gibi aralıkta başlaması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...