Tgrt Haber
27 Şubat 2014 13:07

Kaçak elektrik kullanan vatandaş, kendini ihbar etti

Giresun’un Tirebolu İlçesinde elektrik borcunu ödeyemeyen aile, kaçak elektrik kullandığını itiraf etti.

Kaçak elektrik kullanan vatandaş, kendini ihbar etti
Kaçak elektrik kullanan vatandaş,giresun tirebolu,elektrik borcunu ödeyemeyen aile, kaçak elektrik,

Tirebolu’nun Sekü Köyü’nde 7 kişilik Yılmaz Ailesi, 6 yıldır elektrik faturası ödeyemiyor ancak yetkililerin mühürlediği saatten kaçak elektrik kullandıklarını itiraf ediyor. "Niçin kaçak elektrik kullandığı ?" sorusuna ise "çaresizlik" cevabı veren Baba Bilal Yılmaz, 6 yılda cezalarıyla birlikte 13 bin TL elektrik firmasına borçlandığını söyledi. Birisi özürlü 5 kız çocuğu bulunduğu belirten baba Yılmaz, çocuklarının ders çalışmak için elektriksiz kalmasını istemediği için kaçak elektrik kullandığını söyledi.
Yılmaz, “Köyde yaşıyorum ve işsizim. Geçinecek kadar arazim dahi yok. Ekmeği dahi borç alıyoruz. Kaymakamlığın yaptığı yardımla yaşamımızı sürdürüyoruz. Yaşım ilerlediği için çalışacak iş de bulamıyorum. Özelliklede son beş yıldır işsiz kaldım. 6 yıldır da elektrik faturasını ödeyemedim. Üstü üste gelen cezalarla birlikte 13 bin TL borcum oldu. Haciz işlemi başlattılar. Hala saatim mühürlü. Ancak okula giden çocuklarım var. Akşam eve geldiklerinde gaz lambasında çalışmasınlar diye mührü söktüm kaçak elektrik kullanıyorum. Kendimi de ihbar ediyorum. Ancak başka çarem yok. Yetkililer en sonunda elektrik direğini sökeceklerini söylediler. Bende kaçak elektrik kullanmak istemem fakat çocuklarımın geleceğini de karanlık olmasını istemiyorum. Bu yüzden elektrik ışığında ders çalışmalarını istediğimden böyle yapıyorum” dedi.

Kaçak elektrik kullanan vatandaş, kendini ihbar etti

Kaçak elektrik kullanan vatandaş, kendini ihbar etti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...